Neler yeni

#16 Github Nedir ? (1 Viewer)

Mesajlar
197
Credits
2,554
Github Nedir?

60ztpiu.png




sup5fu3.png

GitHub, Inc., yazılım geliştirme ve sürüm denetimi için bir İnternet barındırma hizmetidir. Git'in dağıtılmış sürüm oluşturmaya ek olarak, her proje için erişim kontrolü, hata izleme, yazılım özellik istekleri, görev yönetimi, sürekli entegrasyon ve wiki sağlar. Merkezi Kaliforniya'da bulunan şirket, 2018'den beri Microsoft'un bir yan kuruluşudur.

Açık kaynaklı yazılım geliştirme projelerini barındırmak için yaygın olarak kullanılmaktadır. Ocak 2023 itibariyle, GitHub, 100 milyondan fazla geliştiriciye ve 372 milyondan fazla depoya sahip olduğunu bildiriyor En az 28 milyon kamu deposu dahil . Kasım 2021'den beri dünyanın en büyük kaynak kodu barındırıcısıdır.
Tarih

77hfvjl.png

GitHub AWS Zirvesi'nde

GitHub.com

GitHub.com platformunun geliştirilmesine 19 Ekim 2007'de başlandı. Site, birkaç ay önce beta sürümü olarak piyasaya sürüldükten sonra Nisan 2008'de Tom Preston-Werner, Chris Wanstrath, P. J. Hyett ve Scott Chacon tarafından başlatıldı. GitHub, GitHub Universe adlı yıllık bir açılış konuşmasına sahiptir.

Organizasyon yapısı

GitHub, Inc. başlangıçta orta düzey yöneticileri olmayan düz bir organizasyondu; Başka bir deyişle, "herkes bir yöneticidir" (özyönetim). Çalışanlar kendilerini ilgilendiren projeler üzerinde çalışmayı seçebilirler (açık tahsis), ancak maaşlar genel müdür tarafından belirlenir.

GitHub, Inc., üst yönetime yönelik taciz iddialarının ortasında 2014 yılında bir orta yönetim katmanı başlattı . Tom Preston-Werner, skandalın ortasında CEO olarak istifa etti.​
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar