Neler yeni

Haber İktidar partisinin üyesi aday yerel seçimde 1 oy aldı (1 Viewer)

Mesajlar
199
Credits
1,668

Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletinde yapılan yerel seçimlerde D. Karthik adlı aday sadece bir oy aldı. BJP üyesi olan Karthik, olayın sosyal medyada yankı bulmasının ardından seçime bağımsız aday olarak girdiğini açıkladı.​


İktidar partisinin üyesi aday yerel seçimde 1 oy aldı






Hindistan merkezli bazı basın organları seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Coimbatore şehrine bağlı Periyanaickenpalayam'da meclis üyesi olmak için yarışan Karthik'in iktidardaki Hindistan Halk Partisi (Bharatiya Janata Party - BJP) üyesi olduğunu ve ailesindeki 4 kişinin de ona oy vermediğini öne sürdü.


Twitter'da bunun ardından #SinglevoteBJP (BJP'ye bir oy) hashtag'i trend oldu. Hintli yazar ve aktivist Meena Kandasamy, başka adaylara oy verdiği için Karthik'in ailesini tebrik etti. Sosyal medya kullanıcıları da Karthik'le epey dalga geçti


Independent Türkçe'de yer verilen haberde bir kullanıcı "Tamil Nadu'daki BJP adayının ailesi bile onlara oy vermenin bir işe yaramadığını biliyor" derken bir başkası şöyle yazdı:

BJP'nin Tamil Nadu'daki yerel seçimlerde tek bir oy alması komik. Ama oy veren bu aptalın kim olduğunu düşünmek daha da komik. Belki kendine oy vermiştir.

Ancak Karthik daha sonra yaptığı açıklamada BJP üyesi olmasına rağmen seçime bağımsız aday olarak girdiğini bildirdi. Karthik, kendisi ve ailesinin 4. bölgede oy kullandığını ancak seçime 9. bölgeden girdiğini de açıkladı:
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar