Neler yeni

Yeni İnstagram Haftada Organik 5K Takipçi Kasmak // Red Samuray (1 Viewer)

RedSamuray

Multi Millionaire Of Gold Empire
uzmannnnn
Mesajlar
238
Credits
2,519
Revealed content
1 – Hashtag Kullanımı: İster yeni bir markanın instagram sayfası için ister kişisel hesabınız için takipçilerinizi artırmaya çalışıyor olun, organik olarak sizin ve paylaşımınız ile ilgili kişilere ulaşmanın en kolay yolu doğru hashtag kullanımından geçmektedir.

#Yüklemiş olduğunuz fotoğraf kişisel hesabınız için ise içeriğinize bağlı olarak popüler olan #sun, #coffee, #manzara, #istanbul gibi hashtagleri tercih etmeyi ihmal etmeyin.

#Marka instagram hesabınız için yüklemiş olduğunuz görsellerde ise kesinle marka ismini hashtag olarak eklemeyi unutmayın.

2 – İlgili İçerikleri Beğenme: Kişisel hesabınız veya markanız ile ilgili gördüğünüz diğer instagram hesaplarının görsellerini beğenin. Neil Patel tarafından yapılan Instagram takipçi kazanma araştırmasına göre ilgili hesaplardan beğendiğiniz her 100 fotoğraf size 6.1 takipçi olarak geri dönüyor.

3 – Yarışmalar: Marka sayfanız için instagram takipçilerinizi artırmaya çalışıyorsanız, yine markanız ile ilgili ufak hediyeler verdiğiniz yarışmalar düzenlemeye çalışın. Bu yarışmalarda klasik beğen – katıl konsepti dışında markanız ile ilgili bir soru sorma yoluna tercih edin.

4 – Diğer Hesaplar: Markanızın instagram beğenilerini artırmak için düzenli olarak Facebook ve Twitter gibi kullandığınız diğer platformlarda da Instagram hesabınız olduğunu uygun bir dil ile paylaşarak insanları, sizi Instagram’da da takip etmeye teşvik edin.

#Yalnızca Instagram hesabınıza özgü bir paylaşım türü bularak, insanlara bu tarz içerikler için instagram hesabınızı takibe almalarını söyleyebilirsiniz.

5 – Yorumlar: İnsanların fotoğraflarına, gerçekten konu ile ilgili olduğunuzu gösteren yorumlar yapmaya çalışın. Fotoğrafına ilgi ile yaklaştığınızı fark eden kullanıcılar, kısa sürede instagram hesabınızı takibe alıyor olacaklardır.

6 – Zamanlama: Daha çok etkileşim almak adına fotoğraflarınızı 2:00 – 17:00 saat aralıklarında yükleyin. Yapılan araştırmalara göre ortalama bir içeriğe etkileşim miktarı, bu saat aralıklarında en yüksek seviyede görülüyor.

7 – Araştırma: Kişisel hesabınız için instagram takipçi artırma çalışması yürütüyorsanız #likeforlike ve #followme gibi etiketleri takip ederek yeni kişileri beğenin ve takibe alın. Kısa sürede onlarca kişi de sizi takip etmeye başlıyor olacaktır.

8 – Temizlik: Profilinizin veya marka sayfanızın daha profesyonel ve takip edilebilir görünmesi için gereksiz ve kalitesiz fotoğraflarınızı silin. Kimse bu tarz paylaşımlar yapan bir profili takibe almak istemeyecek, halihazırdaki takipçileriniz de zaman içerisinde sizi takip etmeyi bırakmaya başlayacaktır.

9 – Sponsorlu: Instagram takipçi artırma için bütçe ayırmayı da düşünürseniz reklam seçenekleri ile kısa sürede oldukça büyük kitlelere ulaşmanız mümkün.

10 – Filtre: Özellikle ürün pazarlaması için Instagram’ı tercih ediyor ve takipçilerinizi artırmaya çalışıyorsanız, ürün paylaşımlarınızda Mayfair filtresini kullanın. Yapılan araştırmalara göre bu filtre, tek başına en etkili filtre olarak seçilmiş.

11 – Biyografi: Instagram’ın kullanıcılar için belli bir karakter sınırı ile verdiği biyografi kısmını etkin bir şekilde kullanmaya özen gösterin. Bu alanda şahsınız veya markanız ile ilgili önde gelen anahtar kelimeleri #hashtag ile uygun bir şekilde geçirmeye çalışın.

# Yeni instagram takipçileri kazanmak istiyorsanız, biyografi alanında kullanacağınız hashtag sayısında 5’i geçmemeye özen gösterin.

12 – Soru Sorun: Paylaşmış olduğunuz fotoğrafların bir köşesine ufak sorular ekleyerek insanların yorum yapması için bir neden verin. Bu şekilde hem etkileşim oranlarınız hemde buna bağlı olarak instagram takipçi sayınız artmaya başlayacaktır.

13 – Pazar Günü: Pazar günleri, instagram kullanıcılarının hafta boyunca uygulamada en çok vakit geçirdiği günlerden biri. Bugün içerisinde birkaç fotoğraf eklemeyi ve diğer maddeleri de uygulamayı ihmal etmeyin. Böylece etkileşim oranlarınızı normal günlerden kat ve kat daha fazla artırabilirsiniz.

14 – Kararlı Olun: Instagram hesabınızı neden açtığınızı ve neyi amaçladığınızı sürekli kendinize hatırlatın. Çıkmış olduğunuz yolda kararlı adımlarla, düzenli bir şekilde paylaşımlarınıza devam ederseniz instagram takipçi sayınız organik olarak artmaya başlayacaktır. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, paylaşım yaptığınız konudan ayrılmamak olmalıdır.

15 – Harekete Geçirin: Fotoğraflarınızda veya direkt yorum kısmında kullanıcılarınızı harekete geçirecek kalıplara yer verin. Ne düşündüklerini yorum kısmında belirtmelerini isteyin yada kendileri hakkında fotoğrafınız ile ilgili deneyimlerini paylaşmalarını rica edin.

#Örneğin bir tatil mekanında çekindiğiniz fotoğrafın altına “Sizin en iyi tatil yeriniz neresiydi?” gibi sorularla kullanıcıları yorum yapmaya, hatta tatili yaptıkları arkadaşlarını da fotoğrafınızın altına etiketletmeye davet edin.

16 – Sıklık: Profilinizde sık sık fotoğraf paylaşmaktan çekinmeyin. UnionMetrics araştırmalarıgösteriyor ki sık paylaşım yapmanın, fotoğraf etkileşimlerinizi olumsuz etkileme gibi bir durumu söz konusu değil. Aksine doğru zaman aralıkları ile yapılan sık paylaşımların instagram takipçi artırma oranlarını büyük oranda etkilediği ortaya çıktı.

17 – Önerilenler: Instagram’ın sizin için önerdiği kişileri, başta Facebook arkadaşlarınız ve sizinle direkt ilgili kişileri takibe almayı unutmayın. Bunun için sağ üst köşede bulunan çark simgesine basarak farklı platformlardaki arkadaşlarınızı kolayca bulabilirsiniz. Ortalam takip ettiğiniz her 3 kişiden 2’si sizi geri takip ediyor olacak.

18 – Lokasyon: Fotoğraflarınız yüklerken lokasyon eklemeyi de ihmal etmeyin. Özellikle yerel bir mağaza veya işletme sayfası için Instagram sayfanızın takipçilerini artırmaya çalışıyorsanız, paylaştığınız fotoğraflara lokasyon ekleyerek civardaki müşteri potansiyeli olan kişilerin de yer aramalarında fotoğraflarınızı görmesini sağlayabilirsiniz.

19 – Onlypult: Sık fotoğraf paylaşmanın herhangi bir sorun yaratmadığından bahsetmiştik ancak art arda fotoğraf yüklemek yerine minimum 1’er saat aralıkları ile fotoğraflarını paylaşmayı tercih etmeniz daha iyi olacaktır. Bunun için de Onlypult vb. ileriye yönelik zamanlama yapabileceğiniz uygulamaları tercih edebilirsiniz.

20 – Etkileşime Geçin: Markanız veya şahsınız ile ilgili yeni hesapları takip etmekten, fotoğraflarını beğenmekten ve yorumlarınızı samimi bir dil ile fotoğraflarına eklemekten çekinmeyin. Hem birebir temasınız hemde samimi yorumlarınız ile konunuz ile ilgili birkaç kişiyi sayfanızı ziyaret etmeye yönlendirebilirsiniz.

#Konunuz ile ilgili fotoğraflara yapmış olduğunuz yorumlarda samimi bir şekilde fikrinizi belirttikten sonra markanız veya şahsınızın yaptıklarını da dipnot olarak düşerek kullanıcıları profilinizi incelemeye davet edebilirsiniz.

21 – Kolaj: İlgili olduğunuz konulardaki fotoğraflarınızı Instagram’ın Layers uygulaması ile kolaj haline getirip yüklemeye çalışın. Kolaj şeklinde paylaştığınız fotoğrafların, diğer paylaşımlarınızdan daha çok etkileşim alacağına emin olabilirsiniz.

#Marka sayfanız için kullanıcıların sizi etiketlediği ve en çok beğenilen fotoğrafları belirleyerek haftalık periyotlar halinde bu içerikleri kolaj olarak paylaşabilirsiniz. Fotoğraflarının paylaşıldığını gören kullanıcılar instagram takipçi artırma çalışmalarınızda size çok büyük fayda sağlayacaktır.

22 – Etiketleme: Etkileşim oranlarınızı artırmak için ürünlerinizi kullanan veya sizinle ilgili güzel yorumlarda bulunan kişileri fotoğraflarınızda etiketleyerek düşüncelerini profilinizde de paylaşın. Böylece hem takipçinizi mutlu etmiş hemde yeni takipçilerin size güven duymasını sağlamış olursunuz.

#Ürünlerinizi kullanan veya sizinle çekindiği bir fotoğrafı yükleyen kişiler bu tarz etiketleme yöntemine örnek olarak gösterilebilir.

23 – Mavilik: Araştırmalara göre mavi tonlarının ağırlıklı olduğu fotoğraflar paylaşan profiller, kırmızı veya turuncu tonlarında paylaşımlar yapan profillere oranla %24 daha çok takip ediliyor. Instagram takipçi sayınızı artırmaya çalışıyorsanız fotoğraflarınızda mavi tonları yakalamaya veya filtreler ile bunu sağlamaya özen göstermenizde yarar var.

24 – Çarşamba: Pazar günleri insanların instagram kullanım oranlarının artığından yukarıda bahsetmiştik. Paylaşılan fotoğrafların en çok etkileşim aldığı gün ise hafta ortası yani çarşamba günü olarak belirlenmiş. Özellikle önemli bir duyuru veya diğer içeriklerinizden daha iyi gördüğünüz paylaşımlarınızı çarşamba günleri yapmanız, etkileşim oranlarınızı artırmak ve güzel geri dönüşler almak için oldukça faydalı olacaktır.

25 – Yorum İsteyin: Araştırmalara göre fotoğraf içerisinde “yorum” kelimesinin geçirildiği içerikler, hiç olmayan veya açıklama kısmında istenilen yorumlara göre daha fazla etkileşim alıyor. Uygun bulduğunuz içeriklerinizin bir köşesine ufak düzenlemeler ile takipçilerinizin yorumlarını beklediğinizi anlatan bir ifade yerleştirmeye çalışın.

26 – Yüzler: Paylaştığınız fotoğraflarda mümkünse kesinlikle insan yüzü bulundurmaya özen gösterin. Araştırmalara göre yüz bulunan fotoğraflar, diğer fotoğraflara oranla %34 daha çok beğeni alıyor ve daha fazla kişiye ulaşıyor.

#Manzara fotoğraflarınızı eklerken yalnızca doğayı değil, kendinize de bir köşede göstererek fotoğraflarınızdaki samimiyeti ve beğeni sayısını artırmanız mümkün.

27 – Açık Renkler: Instagram fotoğraflarınızı farklı filtreler ile olduğundan çok farklı bir hale getirebilirsiniz ancak bunu yaparken görselinizi kesinlikle ve kesinlikle koyulaştırmayın. Araştırmalara göre %65 ve daha fazla açıklığa sahip olan fotoğraflar, diğer fotoğraflara oranla %24 daha fazla etkileşim alıyor.

28 – Kendi Hashtaginiz: Özellikle bir marka sayfası için instagram takipçi artırma çalışmaları yürütüyorsanız, hem markanız ile ilgili hemde insanların günlük yaşamda farklı durumlar için kullanabileceği bir hashtag belirleyerek, bu hashtagi üstlenin. Zaman içerisinde paylaşımlarınızda bu hashtagi kullanmaya insanları teşvik ederek farklı durumlarda paylaşım yapan kişileri de markanız ile tanıştırabilirsiniz.

#Yıllar önce Hilton’un instagram çalışmaları için ortaya çıkan #anıyakala hashtagi hala kullanıldığı gibi bu hashtag ile yüklenen fotoğraf sayısı milyonu geçmiş durumda.

29 – Misafir: Marka hesabınızın yönetimini belli bir süre için markanızın konusu ile ilgili önde gelen profillere devretmeyi düşünün. Misafir olarak davet edeceğiniz bu kişiler tarafından oluşturulacak içerikler hem kendi takipçileriniz, hemde konunuz ile ilgili yüzlerce potansiyel takipçinizin dikkatini anında çekecektir.

30 – Tekrar Paylaşım: Hem kişisel hesabınız hemde marka sayfanızda kullanıcıların sizinle ilgili paylaştığı ve değerli gördüğünüz içeriklerini “Repost” uygulamasını kullanarak tekrar paylaşın. Özellikle ürünlerinizi içeren görselleri paylaşarak, halihazırda bulunan takipçilerinizi güven duygusu ile besleyip satışa yönlendirebileceğiniz gibi ürünlerinizi kullanan diğer kişilerin de marka ürünlerinizin fotoğraflarını yüklemeleri için desteklemiş olursunuz.
#Ürün satışı yapan markaların Instagram hesapları için bu tarz bir teşvik, Instagram takipçi artırma konusunda yapılabilecek en güzel hamle diyebilirim.
Konuyu Görebilmek İçin Beğenip Yorum Yapmalısınız
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar