Neler yeni

#86 Tor ağı ile (1-4-6-7-10...) saniye aralıklarla otomatik ip değiştirip anlık olarak kalıtsal anonimlik sağlamak (1 Viewer)

Mesajlar
197
Credits
2,554
sizlere anonimlik vaad ediyorum fakat ne kadar anonim tartışılır. Sadece eli hızlı olan sizi yakalar dersem yeridir zira bu yöntem ile isterseniz 1 saniye isterseniz 10 saniye isterseniz 10 dakikada bir ip değiştirirsiniz. Tartışılır dememin sebebi bildiğiniz üzre bizler sunucular vasıtası ile sanal aleme çıkıyoruz buda demek oluyorki giriş ve çıkışlarımız her an kontrol altındadır. Bu şu demek oluyor, sunucuların yani bağlantı makinelerinin yönetiminde olan kişi sizi her an yakalayabilir, tam bir anonimlik sağlamak istiyorsanız tamamen değişken alan adları ile sanal aleme çıkmanız gerekiyor. Siz bunlara MAC, Broadcast yada ip adresleri diyebilirsiniz en nihayetinde bir local ip'niz var ve ip'niz bir şirkette olmak zorunda olduğundan değişken local adresleri tespit edebiliyorlar yeterki polis veya diğer (varsa güçler) bulunduğunuz şehri bulsun ve şirketlere müracaat etsin.

Konuya geçelim :)

En evvel kali linux'u açıp "sudo su" yapıp "root" oluyoruz, (yeni kurduğunuzu varsayıyorum) "apt-get install git -y" ve "apt-get install python" komutunu çalıştırarak git'i ve python'u yüklüyoruz. Eğer python3 default olarak yüklenmemiş ise onuda "apt-get python3" diyerek kurabilirsiniz.

Hemen ardından "GitHub - ruped24/toriptables3: Tor Iptables script is an anonymizer that sets up iptables and tor to route all services and traffic including DNS through the Tor network." adresinden toriptables3 isimli yazılımı indiriyoruz.

Sonrasında "GitHub - ruped24/tor_ip_switcher: tor_ip_switcher is useful for making any DoS attack look like a DDoS attack. Works with toriptables2." adresinden tor_ip_switcher isimli yazılımı indiriyoruz.

Şimdi tor ağını kurmamız gerekiyor "sudo apt-get install tor -y" diyerek tor ağını kuruyoruz.

Hemen ardından "service tor start" diyip tor ağını aktif hale getiriyoruz.

Aktifliğini kontrol etmek isterseniz "service tor status" yazıp enter diyin, active (exited) yazması gerekir.

Burada bir şifre belirleyeceğiz yeni bir terminal açıp "tor --hash-password şifrelemek istediğiniz şifrenizi buraya girin" enter diyin. "16:1DFD5G1DF5GDF84SF5VDF6GH5DFGH" tarzında uzun bir yazı ve rakam karışımı bir dizi göreceksiniz o sizin şifreniz. Pencereyi kapatmayın!!. 16: Nokta sonrasını kopyalayın ve yeni bir terminalde "leafpad /etc/tor/torrc" yazıp enter diyin.

Hemen ardından "ControlPort 9051" ve "HashedControlPassword" diye taratın veya arayın bulun, bulduktan hemen sonra onların başında # işareti var o işaretleri silin. Sildikten hemen sonra "HashedControlPassword" u bulup yanındaki 16:'dan sonrasını silip oluşturduğunuz HASH şifreyi buraya yapıştırın. Sonrasında kayıt edip çıkın.

Hemen ardından "cd toriptables3" diyerek ilgili klasöre giriş yapıyoruz. Şimdi "python3 toriptables3.py" diyerek opsiyonları görüyoruz, direkt rastgele ip almak için "python3 toriptables3.py -l" diyerek başlatın.

Yeni ip'mizi aldık ve hemen ardından "cd .." diyerek bir geri klasöre geçiş sağlıyoruz "cd tor_ip_switcher" diyerek switch'imizi çalıştıracağımız klasöre giriyoruz.

"pyhon tor_ip_switcher.py" diyerek switch'imizi çalıştırıyoruz, karşımıza opsiyonları ile birlikte arayüz çıkmış oldu.

Şimdi en alttaki kutucukta 30 yazıyor, o kaç saniyede bir ip değiştirmek istediğinizi soran kutucuk defautlt 30 saniye. Bir üstündeki kutucuk sizin az evvel oluşturduğunuz şifre, onu normal olarak girin hash hali ile değil. Onun üzerindeki kutucuk port 9051 o öyle kalsın dokunmayın. En üsttekide local ağınızın adı.

Şifrenizi girip Start derseniz 30 saniyede bir ip değişecek, isterseniz Stop diyip 30 yerine 10 yazın sonrasında Start derseniz 10 saniyede bir ip değiştirecek.

Güvenlik sağlarmı ? sağlar, bu değiştirdiğiniz ip'ler tor ağındaki ip havuzundan çekilir yani zaten tor ağına girdiğinizde o havuzdan bir ip almıştınız anonimdiniz ama yine değiştirdiğinizde bu sefer anonim ip'den başka bir anonim ip'ye geçiş yaptınız.

Sonlandırmak isterseniz Stop diyip çarpıdan kapatın, hemen ardından terminalden service tor stop diyin.

BİLGİ: 7 saniye altında ip değiştirmenizi tavsiye etmiyorum.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar