Neler yeni

Aslında Ölü Müyüz ? Kuantum Sonsuzluğu (1 Viewer)

QuickSilver

Rüzgarın Oğlu
majorrr
Mesajlar
531
Credits
873
Anlatması da anlaması kadar zor bir teori aslında. Şöyle örnek vermek gerekirse; Bir havalimanı şirketinden Bursa'dan Trabzon’a gitmek için uçak bileti alacaksınız. Ama bu sıradan bir uçak değil bu uçak kuantum parçacığının yönünü ölçüyor. Siz uçağa her bindiğiniz de ölçüm tekrarlanıyor. Önünüzde iki seçenek var. Direk uçuş ve aktarmalı
uçuş. Aktarmalı uçuş bileti alırsanız Adana’da uçak değiştireceksiniz ve Adana havalimanında bir terör saldırısında öleceksiniz. Eğer direk uçuş bileti alırsanız hiç bir sıkıntı yaşamadan Trabzon havalimanına iniyorsunuz. Kuantum parçacığı saat yönünde döndüğünde Adana havalimanında ölmüş oluyorsunuz. Saat yönünün tersine döndüğünde ise Trabzon havalimanına inmiş oluyorsunuz . Bu ölçüme göre ya terör saldırısından öldünüz ya da yaşıyorsunuz.

• Peki ya şöyle olsaydı? Aktarmalı uçuş bileti aldınız ve Kuantum parçacığı saat yönünde ilerliyor ama Adana havalimanında gerçekleşen terör saldırısında ölmediniz. Defalarca o havalimanına indiniz ama ölmediniz.

• Bir de şöyle bakalım. Adana havalimanına indiğinizde Kuantum parçacığının yönü saat yönünde ilerliyor ve terör
saldırısında ölüyorsunuz. Ama ilk seçenekte defalarca aktarmalı uçuş yapıp ölmemiştiniz? O zaman nasıl şuan ölmüş olabilirsiniz?
Bu teoriye göre siz Adana havalimanın da hem canlı hem ölüsünüz. Deneyde siz Adana’da aktarma yapmak veya direk Trabzon havalimanına gitmek için karar verdiğinizde evreni ikiye bölüyorsunuz. Bir evrende yaşarken diğerinde ölüyorsunuz ve bu şekilde oluşan evrenlerden birinde defalarca aktarmalı uçtuğunuz halde sonsuza kadar yaşıyorsunuz. Bu deneye göre bazı evrenlerde çoktan ölmüş kim bilir belki de başka bir evrende verdiğiniz karar sayesinde bu evrende yaşıyor ve bu evrende vereceğiniz kararlar neticesinde başka evrenlerde sonsuza kadar yaşayacak veya çoktan ölmüş olabilirsiniz.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar