Neler yeni

Berat Albayrak İstifası - Finansa Etkisi (1 Viewer)

say

ez152
Mesajlar
29
Credits
0
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla 'sağlık sorunları sebebiyle' istifa ettiğini duyurdu.Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla istifa ettiğini duyurdu.

Türkiye istifa sonrası güne açılışla döviz piyasasındaki düşüşle uyandı. Bunun yanında ABD seçimleri ile beraber Türkiye'nin finans ile ilgili alacağı kararlar son derece belirsiz? Forum olarak finans konusunda bilgili arkadaşları konu altına beklerim.

HABER İÇERİĞİ

Albayrak, “Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle artık devam edememe kararı aldım. Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan ötürü ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım” ifadelerini kullandı.
Berat Albayrak'ın açıklamasının devamı şöyle:
124283820_3438829539532795_1978175198748348246_o.png
Not : Bakan Berat ALBAYRAK'ın Sosyal Medya Hesabından Yapılan Paylaşımdır.

‘YENİ ARKADAŞLARIMIZ’
Çok büyük hedeflerle çıktığımız bu yolculukta gerçekleşecek olan bayrak değişimiyle yeni gelen arkadaşlarımız Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Büyük ve Güçlü Türkiye hedefine her zamankinden daha kararlı ve emin adımlarla devam edeceklerdir.
‘EKTİĞİMİZ TOHUMLAR’
Enerji'de olduğu gibi Ekonomi'de de ektiğimiz tohumlar çokta uzak olmayan bir gelecekte koca koca çınarlara dönüşecek ve ülkemizi tam bağımsızlık hedefine ulaştırdığına şahit olacağız inşaallah. Bundan en ufak şüphem yoktur.
‘AT İZİ İT İZİNE KARIŞTI’
Bu 5 yıllık süre zarfında benimle zor ama kutsal yükü yüklenen yüm yakın mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çokça hakkım geçmiştir haklarını helal etsinler. At izinin it izine karıştığı, Hak ve batılı ayırt etmenin zorlaştığı böyle çetin bir zamanda bizlerin samimiyetine inanarak dua eden her bir vatandaşımızdan Rabbim razı olsun.
‘EN KRİTİK DÖNEMLERDEN’
Türkiye tarihindeki belki de en kritik dönemlerden sayılacak olan bu 5 yıllık süre zarfında ülkeme ve ümmete hizmet etmeyi bana nasip eden Rabbime sonsuz hamdolsun. Gaybı, kalpleri ve hakiki niyetleri bilen mutlak güç sahibi Cenab-ı Allah bizleri Sırat-i Müstakim'den ayırmasın. Sonumuzu hayreylesin.
----------------------
5 YILDA 2 BAKANLIK
Berat Albayrak 7 Haziran 2015 seçimlerinde AKP’den milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi.
1 Kasım genel seçimleri sonrasında Ahmet Davutoğlu başbakanlığında kurulan 64. Hükûmette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na getirildi. Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Hükûmette bu görevine devam etti.
2017 Anayasa referandumunda kabul edilen Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi sonrasında gerçekleştirilen 2018 genel seçimlerinin ardından kurulan 66. Hükûmette Hazine ve Maliye Bakanı oldu.
 

DarkViper

Pornocu muyum ben?
stad
Mesajlar
420
Credits
120
Bu işler tabii biz ne kadar yorumlasak da o kadar kolay değil ama işi bilen birisine teslim etmek her zaman daha iyidir umarım yerine daha iyi birisi gelir. Yavaşta olsa ekonominin düzelmesini görmek dileğiyle.
 

Dayii

Bitchhh!
kidemli152
Mesajlar
100
Credits
299
Sayın Erdoğanin damadı olup olmamasi önemli değil. Önemli olan süreci nasıl yönettiğidir. Fikrimce pek başarılı bulamadığımı ifade etmeliyim/hiç bulmadım. Ayriyeten Türk Cumhuriyetinin bir bakanı şöyle bir şekilde istifa etmesi hiç uygun değildir. Saygılarımla..

Edit: Ekonomiye etkisine gelince, bir nebze olsa da iniş gözlendi lakin asıl sebebi naci ağbal yani yeni merkez bankasi baskaninin bankalar ile bulusup onlarin ve piyasanın istekleri dogrultusunda politika izleyeceklerini soylemesi oldu..
 
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar