Neler yeni

Bilet Satışı Projesi - Yardım (1 Viewer)

say

ez152
Mesajlar
29
Credits
0
Merhaba, arkadaşlar yeni bir projeye başlayacağım. Ancak bazı konularda sıkıntılar var. Bu konularda yardımcı olacak ticaretten anlayan bilgisi olan arkadaşların olabileceğini düşünüyorum.

İŞ: Bilet Satış Acentasının Komisyonculuğu

KISACA TANIM: Örneğin bir yerden bir yere transfer yapan acentanın sattığı biletin komisyonculuğunu yapmak.

SORUN: Türkiye'de bu acentaların bilet satışı yapması için TURSAB kayıdı olması gerekiyor. Bu kayıt meblağ olarak güzel bir para tutuyor. Peki benim onun yaptığı satışı komisyon farkı gözeterek yapmam durumunda satış benim üzerimden olduğu için benimde TURSAB kayıtlı olmam gerekiyor mu? Yani komisyonculuk kavramı için ayrı bir kanun, kural, yol var var mı?

BİLGİ: Yurtdışındaki bazı acentaların Türkiye'deki satışları yaptığını ve kendi ülkelerinde sadece komisyoncu statüsünde olduklarını Türkiye'deki acentayada hizmet ihracatı kavramı altında fatura kesip müşteriyi buraya paslayabildiğini araştırmalarım sonucu gördüm. Bu durumda vergi kısmı komisyoncu şirket için kendi ülkesindeki vergi kuralları, Türkiyedeki acenta içinse tabii ki komisyoncu payı çıktıktan sonra gelen paranın KDV'si şeklinde vergi doğuyor.

YARDIM ALMAK İSTEDİĞİM KONU: Sadece komisyoncu olmak için yani aradan kazanılacak 1-2 dolar için bile TURSAB kaydı yapıp acenta statüsünde olmak için bir kaç yüz bin vermenin mantıksız olduğunu düşünüyorum. Ona vereceğim paraya başka bir ülkede komisyoncu statüsünde bir şirket açıp, Müşterilerin hizmet ihacatını burada ki acentalara yapsam nasıl olur diye düşünüyorum. Bu yol bu şekilde izlenebilir mi? Bu konuda bilgisi olan bak bu böyle olmaz şöyle olur diyen varsa gelsin beyler.

*R10 üyeliğim yok, durumu oradan araştırabilecek benim adıma konu açabilecek durumu gerçekten anlamış arkadaşlar varsa da sevinirim.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar