Neler yeni

Bilgisayarı Wi-Fi Cihaza Dönüştürme (1 Viewer)

Mesajlar
15
Credits
0
Bilgisayarınızdaki wireless’ı diğer bilgisayarlarla paylaşmak adına açılmış bir konudur. Böylelikle internet paylaşımını açar ve diğer bilgisayarlara da internet vermiş olursunuz.

Öncelikle masaüstü veya dizüstü fark etmez, Windows 7,8,8.1 ve 10 kuruluysa bu işlemi yapın. Windows’un diğer işletim sistemleri yüklüyse sizi böyle alalım.

Bu işlemi yapmak için 2 yol var (şimdiye kadar). Birincisi Komut İstemini (cmd) kullanarak, ikincisi de internette bulunan 2-3 tane program sayesinde.

1. Yöntem: CMD (Komutlarla)

Öncelikle Başlangıç’a gelip “cmd” diye yazın. Resimdeki gibi karşınıza gelen programa sağ tıklayın ve aşağıdaki seçeneklerden yönetici olarak çalıştır deyin.

wireless-1

Programı açtıktan sonra “netsh wlan show drivers” diye giriyor ve enter’a basıyoruz. Sarıyla işaretli olan yerlerin “yes” olması gerek.

wireless-2

Ardından hemen bir tane wlan oluşturuyoruz. “netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=enes key=enes123“. Burada “ssid=”-ye karşılık gelen sizin wlan isminiz olacak. Ben eren yazdım, siz istediğinizi yazın. “key=”-e karşılık gelense wlan şifreniz olacak. Bunun içinse karakterlerin sınırı 8-63 olması lazım. Daha az karakterli bir şifreyi kabul etmeyecektir. Ben ereneren1 koydum siz değiştirebilirsiniz.

wireless-3

Eğer buraya kadar her şey tamamsa devam edelim. Wlan oluşturuldu. Ama henüz aktif değil. Aktif etmek içinse “netsh wlan start hostednetwork” diyoruz.

wireless-4

Burada da problem yoksa, artık internetiniz paylaşıma açıktır demektir. “WPA-2 kişisel” (personal) olarak açıldı. Ama bu komutta hata alıyorsanız, büyük ihtimalle wlan’ı devre dışı bırakmışsınızdır.

O yüzden yeniden etkinleştirip deneyin veya wlan sürücüsünü çıkartıp takın. Bunda da çözüm olmazsa bilgisayarı kapatıp açın, sonra işlemlere devam edin.

  • Eğer kurduğunuz ağı durdurmak istiyorsanız: “netsh wlan stop hostednetwork” yazmanız yeterli.
  • Kurmuş olduğunuz wlan hakkında bilgi almak isterseniz: “netsh wlan show hostednetwork” yazmanız lazım.
Sadece son bir nokta kaldı. Kurduğunuz ağda internet paylaşımı açık değilse ağ bağlantılarımı kontrol etmeniz gerek. Aşağıdaki resmi aynen uygulamanız lazım.

wireless-5

Vidyolu Anlatım:



2. Yöntem: Programla

1. Yöntem ilk zamanlar da sorunsuzdu ancak yorumlar da gördüğüm üzere çoğu kişi sorun yaşamış bunun üzerine alternatif ve daha kolay yöntem arayışına girdim. Geçtiğimiz hafta iş yerinde benzer sorunu yaşayınca aşağıda linkini verdiğim programla sorunsuz bir şekilde Bilgisayardaki İnterneti Wifi Hotspot açarak sorunsuz diğer cihazlara sağlayabiliyoruz. Üstelik Windows 10, Windows 8.1, Windows 8 ve Windows 7 de sorunsuz çalışmaktadır…

virtual-router-plus

Yapmanız gereken işlemler çok basit,

  1. Programı çalıştırın
  2. SSID kısmına Wifi İsmini giriniz (Dilediğiniz şekilde isim verebilirsiniz.)
  3. Password kısmına bir şifre yazınız. (Wifi ye bağlanırken bu şifreyle giriş yapıcaksınız.)
  4. Shared Connection dan Wireless Network seçiniz (Bu da interneti hangi kanal ile paylaşacağınızı soruyor WİFİ seçmeniz gerekmekte


•İyi forumlar, Chavo'dan sevgilerle.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar