Neler yeni

CAATSA ve ABD düzeni (1 Viewer)

MecTruy 

Yaşlı Kurt
1111xx
Mesajlar
1,470
Credits
29,440
CAATSA nedir ?
ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası.

2. Dünya savaşından sonra tüm dengeleri kendine göre dizayn eden ABD bunun getirdiği avantajları dünyanın sahibiymiş gibi kullanıyor, aslında işin özü abd'yi dünyaya musllat eden Hitler almanyasıdır.

Aslında operasyonel olarak ABD ordusu birçok orduya mağlup olabilecek bir oluşum, gelişmiş silah teknolojilerine rağmen daha önce sefalet içinde yaşayan Vietnama mağlup olduklarını gördük. Ancak ABD adlı devletin savaşta kaybetmeye başladığını anladığı anda köşeye çok sıkıştığı anda nükleer güce başvurmaktan çekinmeyeceğini tüm dünya bildiği ve daha önce bunu tecrübe ettiği için ABD'nin kurduğu balon düzen devam ediyor, CAATSA aslında tek başına uyguladığı bir yaptırımda değil, şemsiyesi altındaki onlarca ülkeye tabiri doğru ise Emir veriyor ve yaptırım listesine aldığı ülkeye o ülkelerinde ürün, parça tedarik etmesini engelliyor.

Bu ABD orjinli dengelerin bozulması için tek yol 3. dünya savaşı değil , ABD elbette başka ülkelerin güçlendiğini ilerlediğini gördükçe bir 3. dünya savaşı daha patlatıp sonraki düzenide kendisi kurma fikrini düşünecektir , ancak şuanki kazanımları ile yetiniyor, yetinemediği zaman seçimi ne olacak merak konusu , 3. dünya savaşına girişmesi zor bir ihtimal olacak, karşısında tek bir ülkeye 10 müttefiki ile birden dalmak gibi bir şansıda olmayacak gibi görünüyor (Almanyaya yaptıkları gibi) , ABD karşısında güçlü bir cephe kurulacaktır, ASYA cephesini ve hatta AFRİKA cephesini karşısında bulabilir.

CAATSA yaptırımları aslında çaresizce bir hamle , acaba işe yararmı diye birde bunu deniyorlar, düşünsenize on yıllardır kendi dengesinde ve kontrolünde tuttuğu Türkiye şirazeden çıkıyor ? bu durum ABD için tek bir ülkeden ibaret olsa , yada afrikanın bilinmedik bir ülkesi kendisine ve çıkarlarına ters işler yapsa CAATSA ya başvurmaz bile ancak Türkiye'nin yaratacağı domino etkisinden dolayı endişe ediyorlar, çünkü bu işin sonunda bazı avrupa devletleri bile şirazeden çıkabilir ki homurtular var zaten.

Avrupanın hala daha Türkiye'ye karşı yaptırımlara isteksiz olmasının nedeni basit birşey değildir, avrupa birliğide çok köklü bir medeniyettir ve gelecekte yaşanabilecek avantajlı durumların hesaplarını yapıyorlar mutlaka, Türkiyenin başlatmış olduğu bu yeni durumların nereye varacağını beklemek ve görmek istiyorlardır. Eskiden olsa şuanda on kere yaptırım uygulamışlardı. Dünyada geçerli olan tek şey vardır Güçlü olan haklıdır başka bir seçenek söz konusu bile değildir.

Yazdıklarımı Soltenberg'in açıklamarıda destekliyor. aşağıdaki açıklamayı nato'nun başındaki adam yapıyor bu çok önemli birşey, bazıları diyebilir nato demek abd demektir ? hayır gerçekten öyle değil, abd her an nato'dan ayrıldığını bile ilan edebilecek bir ülkedir "Şu haberi okuyun" bu tarz açıklama yapmaya ihtiyaç duyulması bile ABD 'nin güvenilemiyecek bir nato gücü olduğunu ortaya koyuyor, NATO'nun ABD'ye güvenerek Türkiye'yi natodan çıkaracağını düşünmek doğru değil.

NATO genel sekreteri açıklaması:

Jens Stoltenberg
, “Görüş ayrılıkları var ve bunları konuşmak zorundayız. Ama aynı zamanda Türkiye’nin hem NATO hem de Batı ailesinin bir parçası olarak taşıdığı önemi kabul etmek zorundayız” dedi.



Haberleri okuduysanız bunu bilmelisiniz, NATO'nun en ihtiyaç duyduğu şey askeri gücü üst seviyede olmuş bir ülkenin birlikte olmasıdır ve kalıcı olması, bugün din kardeşleri olan Yunanistan'ı bile görmezden gelmeleri tamda bunu gösteriyor, herkes biliyorki gelecekte yaşanabilecek zor koşullardan Haç ile kurtulamazlar. Bugün hem ABD'ye hem Rusya'ya diş bileyen bir Türk devleti NATO'nun iştahını kabartmıyormu sanıyorsunuz troll:
 
Son düzenleme:

SHuTTeRLooK

Forumun en eski üyelerinden :)
stad
cracker
Mesajlar
1,617
Credits
424
Bu bilgiler TARİH kitaplarında BİLE Yazmaz Değerini Bİlin
Mec Abi O kadar Emek VERİP Yazdı Okuyup Geçmeyin Bi teşekkür edin
giphy.gif
 

Z3DX 

Forum Efsanesi
onursal
pentester
Mesajlar
381
Credits
40
Abi eline sağlık son anda trump sayesinde kurtulduk ya :) Ona şükür. Ülkenin hali belli birde yaptırımlar üfüüüüü.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar