Neler yeni

Haber Chrome’un Yeni Özelliği Diğer Tarayıcıları Kızdırdı (1 Viewer)

Mesajlar
1,485
Credits
915
1618627410451.png

Google tarafından üçüncü taraf çerezleri değiştirmesi için geliştirdiği FLoC teknolojisi diğer
tarayıcıları rahatsız etti. Kullanıcıları tarama geçmişlerine göre gruplandıran yeni teknolojinin web
reklamcılığının geleceği için sorun teşkil edebileceği ihtimali bulunuyor.


FLoC yazılımı gizlilik sonuçları doğurabilir
Google, birkaç hafta önce Chrome için Federated Learning of Cohorts (FLoC) adlı bir reklam teknolojisini test etmeye başladığını duyurdu. Tarayıcı geçmişine bakmak ve kullanıcıları benzer tarama geçmişlerine sahip diğer kullanıcılarla gruplandırmak için özel bir algoritma kullanan teknoloji, reklam verenlerin daha kolay hedefleme yapmasını sağlayacak. Tanımlama bilgilerinin daha özel olacağı algoritma, aynı zamanda daha karmaşık bir yapıya sahip ve doğru uygulanmazsa bazı gizlilik sonuçları doğurabilir.

1618627482869.png
Konuyla ilgili gizlilik merkezli tarayıcı Brave ve tarayıcı uzantısı DuckDuckGo, Google’ın önerdiği reklamları izleme ve çerezleri kullanmayan insan gruplarına hedefleme yöntemini engellemeye karar verdi. Bunun ardından Mozilla da Firefox tarayıcısında FLoC‘u uygulama planlarının olmadığını bildirdi. Ayrıca Digiday‘in haberine göre Vivaldi, sistemin zaten Google’ın sahip olduğu bir reklam ağında etkili olacağını ve bundan ötürü tarayıcının rakiplerine kıyasla gözle görülür bir avantajı olacağını ifade ediyor. Böylece de konumunu daha da sağlamlaştırabileceğini belirtiyor.

Tahminler, FLoC yazılımının şimdilik dünyanın en çok kullanılan tarayıcısı olan Chrome‘da kendine yer bulacağı yönünde. Bu da reklam verenlerin Google’ın yeni teknolojisini denemek için her türlü yöntemi uygulayacakları anlamına geliyor.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar