Neler yeni

CyberPanel Nedir ? Ne işe yarar ? (1 Viewer)

Mesajlar
304
Credits
0
Revealed content
CPanel alternafi türkçe dil desteği mevcut olan ve plesk gibi kurulumu kolay üstüne tamamen bedava bir panelden bahsedip ardından kurulumuna geçiceğim. İlk olarak cyberpanel de tavsiye edilen ve en stabil olan sistem centos diğer os larda kurulumda ve kurulumdan sonra bazı sorunlar ortaya çıkabiliyor bu yüzden centos un herhangi bir sürümüyle bir makine alıp paneli kurabilirsiniz panel litespeed in güvenliği ve performansı lite soft yapısı sayesinde ortalama ve üstü her makinede hızlı bir şekilde çalışmaktadır. WHM gibi reseller olarakda kullanım user oluşturma özelliği mevcuttur. İlerleyen zamanlarda bazı hosting firmalarında CyberPanel görebiliriz çünki WHMCS uyumlu bedava litespeed kolay kurulum bir yapıya sahip ücretsiz ve karlı olucaktır. Yüzeysel olarak panelden bahsettiğimize göre kuruluma geçelim;

CentOS Makinemize SSH Olarak bağlanıyoruz



sudo -i passwd
sudo su -
sh <(curl https://cyberpanel.net/install.sh || wget -O - https://cyberpanel.net/install.sh)


İlk 2 komutu açıklayalım 3. sü zaten kurulum a geçiyor. 1. yi giridkten sonra makinenizin password/şifresini güncelliceksiniz bu adımı yapın ardından “sudo su -” ile hem root oluyosunuz hemde root dizininie geçiş yapıyorsunuz kuruluma geçebiliriz.


Son adımdan sonra gelen adımlarda sırasıyla: “1” “1” “s” bu adımda sizden cyperpanel admin giriş şifresini isticek bir şifre belirtiniz devam edelim “N” “Y” “Y” “Y” “Y” ardından kurulum başlıcak tahini 15dk. sürüyor mankinenizin gücüne bağlı değişgen bir süre kurulum bittikten sonra yönetim paneli url site ve id-şifre sinide ekrana yazdırıyor. Kurulum bu kadar cyberpanel’iniz kullanıma hazır eğer ayrıntılı kullanımı üzerine uzun bir makale veya video istiyorsanız yorum olarak belirtmeniz yeterli olucaktır.

CyberPanel i test edin (DEMO);

https://demo.cyberpanel.net


Admin Login
User:
demoadmin
Password: cyberpanel123


Client Login
User:
democlient
Password: cyberpanel123
 
Son düzenleme:

MecTruy 

Yaşlı Kurt
1111xx
Mesajlar
1,471
Credits
29,249
Cyberpanel son zamanların popüler ücretsiz linux kontrol paneli ancak çok önemli projelerinizde kullanmayın , saçma sapan açıklar verebilecek bir yapısı var, zaten daha önce bu tür açıkları olmuş remoter root add vs gibi, önemsiz sitelerinizde kullanabilirsiniz ve panel portunu yinede değişin siz.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar