Neler yeni

Darboğaz Nedir? (1 Viewer)

Mesajlar
113
Credits
224
Merhaba arkadaşlar bir çok kişinin başına gelmiştir fakat fark etmemiştir yada anlamamıştır bu özellikle yeni bilgisayar alacaklar yada bilgisayarın'da donanım güncelleyecekler için önemlidir.
Çok basit bir dil kullanarak anlatmaya çalışacağım teknik terimler kullanırsam normal olarak anlamayabilirsiniz.

Darboğaz Nedir?

Darboğaz yüksek donanım gücü karşısın'da zayıf kalan donanımdır. Donanım seçerken doğru orantı kurmazsanız yüksek güclü bir donanımı zayıf güclü bir donanım engeller frenler daha'da detaylandıracak ve örneklendirecek olursak.
Sizin Anakartınız'da usb 3.0 desteği ve çıkışı var diyip usb 2.0 üstüne çıkamayan bir flash bellek kullanıyorsunuz gibi düşüne bilirsiniz.
Başka bir örnek verelim ;
Oyun oynamak için güncel bir ekran kartı aldığınız var sayalım çoğu kullanıcının yaptığı hatalar'dan biridir ekran kartı iyi olunca bilgisayarın performanslı çalışacağını düşünüyor ama işler öyle değil maalesef.
GTX 1660ti gibi son derece güncel bir ekran kartı aldınız ve oyun oynamak istiyorsunuz yada iş için kullanacaksınız corel vs kullanacaksınız ama işlemciniz buna engel olacaktır ekran kartınızı frenleyecektir ve ekran kartı tam güç ile çalışayacaktır. Siz bir oyun oynadığınız da yada çizim yapmak istediğinizde ekran kartınız yapmak istediğiniz şeyi işlemciye bildirir işlemci yapmak istediğiniz işin çizimlerini yapar sıralar ve dengeler tekrar ekran kartına gönderir bu işlem saniyeden daha az bir sürede gerçekleşir fakat işlemciniz ekran kartınızın hızına yetişemez ve ekran kartınızın'da yavaşlamasına neden olur. Daha'da örneklendirmek gerekirse aşağıdaki fotoğraf size yardımcı olacaktır.



nb0qaB.png
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar