Neler yeni

DEPERSONALİZASYON--KENDİNE YABANCILAŞMA (1 Viewer)

SpyWhite

kriptohaberleri.co
ez152
Mesajlar
887
Credits
3,281
"Bir sabah uyandığımda pencereden dışarı bakdığımda gördüğüm çevre aynı çevre değildi.Aynı evde ,çoçukluğumdan beri yaşadığım evde olduğumdan emindim.Etrafdaki evler de aynıydı.İnsanlar da .Ama aynı değillerdi işte .Anlatabiliyor muyum? Nasıl söylesem? Daha cansızlardı .Hayat daha cansızdı .Bir süre sonra geçer diye düşündüm. Ama geçmedi.Saatler günler geçdi.Her bakdığımda hayat ,her şey daha sönükdü artık .Sanki bir fanusun içinde yaşıyormuşum gibi . Sanki gözlerimin önünde bir perde var gibi. Her şey daha uzak. Her şey daha yabancı . Doktora gittim. Strestendir. Geçer dedi.

Ama geçmedi . Üstelik ne oldu biliyormsunuz? Artık aynada gördüğüm kişide ben değildim...
Korkunçdu . Ben olduğumu biliyordum .Mantığım bana onun ben olduğunu söylüyordu ama . Nasıl anlatabilirdim bunu size?
Ben değilidim işte.Bir yabancıya bakıyordum. Gerçekliğimi kontrol etmem gerekiyordu sürekli. Kendi çoçukluğuma iniyordum . Çoçukluk anılarımada kendimi bulmaya çalışıyordum. Ama asıl korkunç olan da burası işte. Tüm anılarımı hatırlıyordum ama dışarıdan gözlemleyen biri gibi. Yaşayan değil. Benim anılarım değildi bunlar. Rahatlamak için , bağlanmak için dışarı çıkdığımda ,sosyalleştiğimde ise daha da kötüydü. İnsanlar benimle konuşurken sanki arkamda başka birisiyle konuşuyormuş ve ben sanki yokmuş gibi geliyordu..."

Bir kitapda hayali bir karakterin söyleyebileceği şeyler gibi değil mi?
Yazarın hikayeye derinlik kazanması içim kullandığı kelime oyunları.

Ama bunlar birinin gerçek sözleri .Terapist ile paylaşdığı sorunlardan bir alıntı .Kendine yabancılaşan bir gerçek insan hikayesi.
Bu durum bir adı var.
DEPERSONALİZASYON yada DEREALİZASYON da denilebilir.



İYİ FORMLAR DİLERİM.

KAYNAKÇA

 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar