Neler yeni

Döküman Dünyanın En Ünlü Hackerları'nın Hayat Hikayeleri (1 Viewer)

RedSamuray

Multi Millionaire Of Gold Empire
uzmannnnn
Mesajlar
238
Credits
2,519
Merhaba Değerli İmhaTimi Üyeleri Ben Red Samuray Bugün Sizlere Dünyanın En Ünlü Hackerlarının Hayat Hikayelerini Öğreneceğiz.

1- Richard Stallman

1.jpg
Richard Stallman günümüz GNU işletim sisteminin kurucusudur. Stallman, okul yıllarında eş zamanlı olarak MIT'te "kadrolu beyaz hacker" olarak Emacs projesinde görev yapmıştır. Bu projede görevliyken her kurulan şifreli koruma sistemini kırıp öğrencilere açık hale getirmesiyle hacker camiasında ün kazanmıştır.

2- Gary McKinnon



2.jpg

İskoç bir hacker olan Gary McKinnon, gelmiş geçmiş en büyük askeri hackleme olayının suçlusudur. McKinnon, sayısızca ABD askeri bilgisayarına ve 16 NASA bilgisayarına giriş yapmıştır.

3- Linus Torvalds


3.jpg

Linus Torvalds, bilgisayar dünyasına Commodore VIC-20 ile başlamıştır. Kendisine ün yaptırmış hackleme çalışması ise ev bilgisayarı Sinclair'in işletim sistemini değiştirip daha kullanılabilir hale getirmesi olmuştur. Torvalds, 1991 yılında Windows'un en büyük rakibi Linux sistemini ortaya çıkartması ile artık dünyaca tanınan bir isim olmuştur.

4- Kevin Poulsen​


4.jpg


Hacker camiasında “Dark Dante” olarak tanınan Kevin Poulsen oldukça yaratıcı bir faaliyeti ile ün yapmıştır. Poulsen LA radio radyoevinin KIIS-FM telefon hatlarına girmiş kendisine yapılan çekilişle bir Porsche ve başka bir dizi ödül kazandırmıştır. Poulsen yakalanmasının ardından beş yıl hapis cezası almıştır.

5- Robert Tappan Morris​


5.jpg

Kendisi 1988 yılında, bilgisayar dünyasında ilk solucan yazılım olan Morris solucanının yaratıcısı olmuştur. Robert Tappan Morris aslında Morris solucanını “internet âleminin ne kadar büyük olduğunu test etmek için" yazdığını söylemiştir. Fakat yapmış olduğu bu program çok büyük sayıda bilgisayara yayılmış ve internete bağlı olan bilgisayarların %10′unun ağlarını çalışmaz hale getirmiştir. Akabinde Morris tutuklanmış 3 yıl hapse girmiştir. 400 saat sosyal hizmet görevi yapmış ve 10.500 $ ceza ödemiştir.



 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar