Neler yeni

F-35 vermiyolar napucayik (1 Viewer)

Mesajlar
36
Credits
0
Amerika f-35 vermiyeceği kesinleşmiş, pentagondan resmi açıklama yapıldığına göre f35 5. nesil savaş uçaklarını unutabiliriz. Asıl sorun şuki , yerine muadili hangi uçak alınabilir veya 2. bir cesaret gösterip rusya - çin bunlardan alınabilirmi savaş uçağı ? bana sorarsanız alınamaz ! :cool: ama hayal kurmayı sevenler için alınabilir.Diyeceksiniz neden alınamaz anlat ? türkiye 5. nesil uçağı rusyaan aldığı anda abd nezdinde iranlaşmış olacak ve bukez alenen düşmanlık tavırları içine girecekler, ama avrupa ülkelerinden satın alabilir buna amerikanın laf atmaya veya amborgo uygulamaya hakkı kalmaz. Ancaakk şöylede bir sorun varki avrupada 5. nesil alınabilecek bir uçak yok ! hepsi en fazla 4. nesil uçaklar mesala en iyi alternatifler şunlarmış.

yAFV6Y.jpg


Ihqzjq.jpg


Ya gemileri yakıp Rus su-35 ve su-57 alınacak (natodan atılmak yanında bonus) yada f-16 'lar ile devam edip yukardaki iki model vasat avrupa uçaklarından 40-50 tane takviye olarak satın alınacak tfx projesi bitene kadar hava kuvvetlerine destek için.
Şunuda yazmakta fayda var, F-35 ciddi anlamda stabil olmayan bir jet olduğu biliniyor, ve projenin biraz itekaka bitirildiği biliniyor, tamam birçok üstün özellikleri kokpitinde mevcut ama bunlar stabil çalışmadığı sürece bir anlamı yok, F-35 okadarda üzülünecek bir jet değil bunu bilin.
 

0x4

majorrr
Mesajlar
13
Credits
0
Türkiye eninde sonunda Nato'dan ayrılacaktır. Ayrılmalıdır. Ben Devlet'imden tarafım. Devletim bir karar verdiyse kanımın son damlasına kadar arkasında durup savunurum. Türkiye'nin s400leri alarak bence en mantıklı hareketi yaptı. Bombalanmaktansa bombalamamayı tercih etti.

f35, f16 gibi avcı uçağı değil bombardıman uçağıdır. Bizim envanterimizde şuan bombardıman uçağı olarak 1970'lerin f4leri bulunuyor. Bunlar modernize edilebilir ancak en fazla 5 yıl daha götürür. Su-57 de alınabilir ancak f35ler kadar kabiliyetli değil. F35'i istemek ve almamızda ki tek amaç dikey kalkış yapabiliyor olmasıydı. Zaten Milli Uçak Gemisi f35 lere uygun yapılıyordu. Biz kendimiz dikey kalkış yapabilen bir uçak üretene kadar Milli Gemi Projesi'de bitirilip askıda tutulacak gibi görünüyor.

Bu arada ABD'nin Avrupa'yı sevdiği falan yok Abd sadece ve sadece kendi ülkesinin doğusunda Rusya ile arasında bir bariyer olmasını istiyor bu sebeple de Avrupa'yı besliyor ama ileri gittiklerinde de basıyor tokadı. Bu nasıl bir tokat diyecek olursanız da Fransa Sarı Yelekli Militanları örnek gösterebiliriz.

Bide bzim toplumumuzda ki bir cenah her ne kadar avrupalı olmayı istese de işin özünü Cemal Meriç bize söylemiş : OLYMPOS DAĞININ ÇOCUKLARI, HİRA DAĞININ EVLATLARINI ASLA KABUL ETMEYECEKTİR.

Bence iyisi mi bırakalım bu avrupalı olma, görünme çabalarını özümüze dönelim BİZ ANLI ŞANLI 3500 YILLIK TARİHE SAHİP YÜCE TÜRK MİLLETİYİZ!


DipNot : KÜFÜR TEK MİLLETTİR.
 
Mesajlar
75
Credits
186
Abd bizim müttefikimiz gibi gözükse de değildir. Zaten bize şuanda bir çok ambargoyu uyguluyor. Ülkemizde darbe yapmaya çalışan bir devlet zaten bizim müttefikimiz olamaz. ABD o F-35'leri bize sike sike satacak satmama gibi ihtimali yok ABD'nin geliri silah satmak kaos yaratmak ABD o silahları satmaya mecbur. Ölü ekonomisini sanayisi ile ayakta tutan bir devlettir ABD. Ek olarak ABD'nin Avrupa devletlerini desteklemesinin başlıca nedenlerinden biriside kukla yönetimler olmasıdır. Başlarını en ufak bir kaldırmada zaten tokadı yedikleri için pek Avrupa'daki ülkeleri dert etmiyor abd. ABD'nin dünyadaki başlıca rakipleri Çin-Rusya-Hindistan ve gelişmekte olan Orta Doğu ülkeleri. Burada bize düşen şeylerden bazıları teknoloji anlamında yazılım anlamında gelişmek ve bir nebzede olsa ülkemize fayda sağlayabilmek. Ben kendi adıma böyle düşünüyorum.
 
Mesajlar
7
Credits
0
Milli Savaş uçağı için bulunmaz fırsat F-35'lere ayıracağımız bütçeyle kendi uçağımızı yaparız, tabi 3-5 yılda olmaz ama elbet olur. F-35 alıp yıllarca amerika tarafından sömüreleceğimize hiç olmasın daha iyi zaten bu alet ihtiyaçlarımızı da tam anlamıyla karşılayamıyacaktı.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar