Neler yeni

facebooktan 1.5 mılyar kullanıcı bilgisi çalındı satışa çıkarıldı / wise (1 Viewer)

W1se

Meee🐏
ez152
Mesajlar
1,131
Credits
20

Facebook'un hacklendiği yönündeki iddialar dolaşırken, gündeme bomba gibi düşen bir haber geldi. Privacy Affairs'a göre 1.5 milyar veya daha fazla Facebook kullanıcısının kişisel ve özel bilgileri hacker forumunda satışa çıkarıldı.​


Dünya, Facebook, Instagram ve WhatsApp'ta yaşanan çökmeye kilitlendi. Milyonlarca kullanıcı, yetkililerden gelecek haberleri beklerken gündeme bomba gibi düşen bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre 1.5 milyar veya daha fazla Facebook kullanıcısının özel ve kişisel bilgilerinin bilgisayar korsanları tarafından toplanıp popüler bir hacker formunda satışa çıkarıldığı belirtildi.

FACEBOOK TARİHİNDEKİ EN BÜYÜK SIZINTI​

Privacy Affair'de yer alan habere göre söz konusu olayın, şimdiye kadar Facebook tarihindeki en büyük ve en önemli bilgi sızıntısı olduğu ifade edilirken, sızıntıların internet kullanıcılarının 'siber suçlular ve ilkesiz reklamcılar' tarafından küresel çapta hedef alınmasına yol açacağı kaydedildi. Sızıntıdan, 500 milyon kullanıcının etkilendiği ve birkaç ay önce meydana gelen sızıntıyla bağlantısı olmadığı da tahmin ediliyor.

KİMLİK NUMARALARI DA VAR​

Forumda yer alan bilgilere göre bu sızıntı, kullanıcılarının "isim, e-posta, konum, cinsiyet, telefon numarası, kimlik numarasından oluşuyor. Habere göre, yayımlanan örneklere bakıldığında, verilerin gerçek olduğunu düşünülüyor.

5 BİN DOLAR TEKLİF EDİLDİ​

Satıcılar, son 4 yıl içinde çalışan bir grup ''web kazıyıcı"yı (web scrapers) temsil ettiğini belirterek, bu süre zarfında 18 binden fazla müşterisinin olduğunu öne sürdü. Şahıslar, verilerin hackleme ya da ihlal etme yoluyla elde etmediklerini, ancak 'wek kazıma' yönetimle toplandığını iddia ediyor. Öte yandan, potansiyel bir alıcının 1 milyon Facebook kullanıcı hesabının verileri için 5 bin dolar teklifi verdiği iddia edildi.


(DETAYLI RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI)
 

W1se

Meee🐏
ez152
Mesajlar
1,131
Credits
20
5k dolar istedilerse sahte haberdir amk
teklif edilmiş yani başkası bu teklifte bulunmuş onlara , onların verdiği bir rakam değil.
tabiki diğer taraftan daha hiçbişey net değil facebook çalışanları ofise bile giremedi sabah.
resmi bir açıklama gelmeden bişey diyemeyiz
 

sposly

uzmannnnn
Mesajlar
498
Credits
612
ben instada gezinirken attı instadan beni sonra akış yenilenemiyor hatası aldım , bencede satılmış olasılığı var facebook un web sitesi 1 dkkalığa fln satılığa çıkarıldı .
 

W1se

Meee🐏
ez152
Mesajlar
1,131
Credits
20
ben instada gezinirken attı instadan beni sonra akış yenilenemiyor hatası aldım , bencede satılmış olasılığı var facebook un web sitesi 1 dkkalığa fln satılığa çıkarıldı .
evet bunu twitterda yazan bazı kullanıcılar oldu twitterın sahibi jack te onlara cevap verdi ve fiyatını sordu
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar