Neler yeni

Gürültülü Çalışan Bilgisayarlar (1 Viewer)

Mesajlar
113
Credits
224
Merhaba arkadaşlar gürültülü çalışan bilgisayarlar her zaman sorun olmuştur özellikle sessiz ortamlar'da rahatsız edici bir hale gelebilir uzun süreli kullanımlar'da bu gürültüyü tamamen orta'dan kaldırabilir miyiz diyecek olursanız maalesef bu mümkün değil ama en aza indirebiliriz nasıl yapacağınız konusuna gelirsek hemen anlatmaya başlayalım çok fazla teknik istemeyen ama yararlı olabileceğini düşündüğüm bir konu.

Öncelikle kullandığınız bilgisayara göre yapacağımız işler'de değişiklik gösterecektir.

Masaüstü Bilgisayarlardaki gürültüyü azalmak istiyorsanız ;
Öncelikle gürültünün başlıca sebepleri kasa üzerindeki fanlardan kaynaklandığını unutmayalım ilk aldığınız gün ile şuan ki mevcut çalışma hallerinde gözle görülür bi fark elbette vardır bunu nasıl aşabiliriz? Öncelikle fanımızı yerinden çıkarmamız gerekiyor üzerindeki toz vs gibi şeyler varsa temizlemeliyiz kesinlikle plastik parçadır diyip suyun altına tutup yıkamayın basınçlı hava kullanmanızda fayda var yok ise eski kullanmadığınız bir diş fırçası ile bu işi halledebilirsiniz. Temizledik'den sonra işimiz bitti mi tabi ki hayır. Toz ve pislik'den arındırdık dan sonra fanın daha sessiz ve düzgün çalışması için yağlamanız gerekiyor bunun için WD40 kullanabilirsiniz.
Lv5PXV.jpg


WD 40 Nasıl bir şey olduğunu merak edenler için görselini bırakıyorum.
YdZPyE.jpg


Yağlama işlemi'de bittik'den sonra bütün vidalarını iyice sıktığımızdan emin olduk dan sonra işleminiz burada bitiyor kaç adet fanınız var ise hepsini bu şekilde yaparsanız aradaki farkı göreceksiniz tabi bu sadece kasa fanları ile bitmiyor ekran kartı işlemci fanı içinde aynı işlemi uygulamanız gerekli.

Laptop için gürültü azaltma işlemi ;
Laptop ve notebooklar'da işlemler biraz daha zorlaşmaktadır bunun için biraz dikkatli olmanız'da fayda var daha sonrasında basit bir işlem yapayım derken bilgisayarınıza zarar verebilirsiniz daha önce kendi bilgisayarınızın içini açmadıysanız yapmanızı önermiyorum ama yinede karar sizin yapacak olan arkadaşlar var ise bu konudan sonra özellikle l
aptop ve notebookların bana fotoğraflarını ulaştırırlarsa nasıl sökecekleri konusunda fikir verebilirim burası önemli

İşlemlerimize başlayalım öncelikle bilgisayarımızın arka kapağını sökerek soğutucu fanımıza ulaşmamız gerekiyor. Bilgisayara göre bu değişiklik gösterebilir fotoğraf temsilidir arkadaşlar sizin bilgisayarınız bu şekil'de açılmaya bilir hatta alt tarafın'da vida dahi olmayabilir.

yGZdZ9.jpg


Arka kapağı kırıp dökmeden çıkardık'dan sonra bizi böyle bir görüntü bekliyor olacak. Bu sizin bilgisayarınıza göre değişiklik gösterebilir işlemci fanını direk göremeyebilirsiniz hatta fana ulaşabilmek için anakartı komple yerinden çıkarmanız dahi gerekebilir bu tamamen bilgisayarın marka modeline göre değişiklik gösterebilir.
yGZdr7.jpg


Bir kaç vida sökerek işlemci fanına ulaşmış olacaksınız fanın genel temizliğini tozlarından ve oluşan toz tabakasından kurtardık'dan sonra yukardaki işlemlerin aynısı yapılıyor Tozlar temizlenip WD-40 ile yağlanıp geri yerine takılıyor. İşlem bitmiş oluyor tabi işlemci fanını vs sökmüşken termal macun yenilemede fayda var.

Yalnızca fotoğraflar alıntıdır.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar