Neler yeni

Google Arama Operatörleri Nelerdir? (inurl, info, allintitle) (2 Viewers)

Mr.Emre 

RedMaster
onursal
Mesajlar
261
Credits
966
Google Arama Sorguları

Cache: Bu komut sayesinde sitenizin anasayfasını önbellekten gösterebilirisiniz.
-Kullanım; cache:site.com

Link: Bu komut belirttiğiniz siteye ait irtibat veren linkleri listelemektedir. Ancak çok sıhhatli bir netice ele geçiremeyebiliyorsunuz.
-Kullanım; link:site.com

Related: Sizin internet sitenizin rakiplerini, benzer siteleri görmek için kullanabileceğiniz sorgudur, belirttiğiniz siteye benzer siteleri listeleyecektir.
-Kullanım; related:site.com

Info: Bu komut ile sitenize ilişkin ayrıntıları görüntüleyebiliyoruz, bu arama sorgusunun sonucunda internet siteniz gelmiyor ise net olmamak ile beraber google’den silinmiş, ban yemiş olma ihtimaliniz bulunabilir.
-Kullanım; info:site.com

Gömü: Bu sorgu sizin için yazdığınız kelimelerin tanımlarını getirecektir, bir nevi sözlük araştırması olarak görebilirsiniz. Aşağıda ki kullanım örneğinde olduğu gibi kullanırsanız site kullandığınız kelimenin sözlük tanımını ilk sırada gösterecektir.
-Kullanım; gömü:selam

Site: Bu sorguyu yazdığınız internet sitesinin sayfalarına, kategorilerine, yardım sayfalarına erişmek için kullanabilirsiniz. Sözgelişi aşağıdaki kullanım örneği ile kullandığınızda kategori linklerini size getirdiğini göreceksiniz.
-Kullanım; site:r10.net

Allintitle: Bu sorgulama yoluyla Google sonuçlarının başlık bölümlerinde sorguladığınız kelimeler geçen bağlantıları, internet sitelerini size listeleyecektir.
-Kullanım; allintitle:webmaster forumu

Intitle: Bu sorgulamanın allintitle’den farkı yalnızca başlıkta değil dokümanın iç bölümlerinde, izah bölümlerinde da belirttiğiniz kelimelerin geçmesi halinde size listeliyor olmasıdır.
-Kullanım; intitle:webmaster forumu

Allinurl: Bu sorgulama çeşidinde de yukarıda ki söz ettiğimiz 2 sorgudan değişik olarak url bölümünde geçen kelimelerin aranmasını sağlayarak listelemesini yapacaktır.
-Kullanım; allinurl:forum

Inurl: Son sorgumuz olan inurl sorgulaması ile de belirttiğiniz kelimelerin hem url bölümünde hem de izah bölümlerinde yer alan ifadelere göre listelenmesi sağlanır.
-Kullanım; inurl:webmaster forum


 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar