Neler yeni

Grafik Tasarım Programları (1 Viewer)

Arık Böke

Grafiker
majorrr
Mesajlar
356
Credits
0
Adobe Illustrator (Ai)

Vektörel tabanlı dünyanın en çok tercih ettiği grafik tasarım işleme programıdır.Kullanım alanı bakımından oldukça zengin ve hemen hemen her firma tarafından kullanılan gelişmiş bir alt yapıya sahiptir. Adobe Illustrator programı daha çok baskı için kullanılmaktadır. Bu baskılarda, el ilanı, broşür, kitap, dergi, gazete ve kartvizit gibi çalışmalar Illustrator programı yardımıyla hazırlanmaktadır. Gelişmiş bir vektörel tabana sahip olduğu için üzerinde daha çok profesyonel tasarımcılar çalışmaktadır. Piksel sorununu ortadan kaldırarak bir resmin boyutunun küçülüp veya büyütülmesi durumunda herhangi bir görüntü bozukluğu yaşamadan ayarlamalar yapabilirsiniz. Ayrıca Illustrator programı bir kullanıcının düşüncelerini tam olarak yansıtabildiği bir tasarımı, bu program üzerinden gerçekleştirebilme imkanına sahip olabilmektedir. Bir bilgisayar menüsü gibi basit bir kullanım arayüzü vardır. Bu menüler sayesinde dosyaları rahatlıkla yönetebilir ve kullanmak istediğiniz amaca yönelik düzene oturtabilirsiniz.


Adobe Photoshop (Ps)

Piksel tabanlı dünyanın en çok tercih ettiği grafik fotoğraf işleme programıdır.Fotoğrafçılar için üretilen, sunduğu seçenekleri ile birden çok değişikliğin özgürce yapılabildiği, istenmeyen ve gizlenmesi gereken bir yazının veya resmin diğer resim üzerinde kaybolmasını veya hafifçe belirlemesini sağlayabildiğiniz çok yönlü bir programdır. Adobe Photoshop amacı, bir resmin üzerine başka bir resim ile yeni bir tasarımı ortaya çıkartmaktır. Ya da resimleri birleştirerek farklı hayal gücüne dayalı tasarımlarda yapılabilmektedir.Günümüzde sürekli gelişen ve güncellenen sürümleriyle kullanıcılar için pratik ve özgür tasarımlarını yansıtabildikleri birçok fonksiyon özelliğini içerisinde barındırmaktadır.


Corel Draw Graphics Suite

Genel olarak kullanım amacı baskı grafiği üzerinedir. Bu amaçla kullanımı daha yaygın olarak kullanılan Corel Draw, kartvizit, el ilanı, broşür, kurumsal kimlik gibi matbaa ürünlerinin baskısı, dijital baskı, reklam tabelaları, tekstil firmaları gibi tasarımlar için tercih edilen bir programdır. Corel Draw vektör tabanlı tasarım programı olarak kurulmuştur ve 1989 yılında kullanıcılar için aktif bir grafik tasarım olarak kullanılmaya başlanmıştır. Kolay bir arayüzüne sahip olarak otomatik çizim olanağı ile, yeni başlayan kişiler için iyi bir başlangıç olarak Corel Draw programı tavsiye edilmektedir.


Adobe Experince Design (Xd)

Adobe XD ile canlı önizleme yapıp daha etkileyici projeler ortaya çıkarabilirsiniz!Tasarımcılar uzun zamandır websitesi ve uygulama örnekleri hazırlamak için bir diğer Adobe yazılımı olan Photoshop ile işlerini çözüme kavuşturuyor. Öte yandan Photoshop, aslında bu işlem için çok da kullanışlı bir çözüm değil. Bunun farkında olan şirket, 2016 yılında deneyim tasarımı anlamındaki XD ( Experience Design ) adını taşıyan tasarım aracını kullanıcılar buluşturdu.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar