Neler yeni

Döküman Java mı Kotlin mi: Android Uygulama Geliştirme için Daha İyi Seçenek Hangisi? (1 Viewer)

Mesajlar
199
Credits
1,688
Kotlin programlama dili, geliştiricilerin uygulamasının faydalarını kabul etmesiyle, geliştirme dünyasında üstel bir artış gördü. 2020 aralık ayı itibariyle, Kotlin mobil uygulama geliştirme topluluğu genişlemeye devam ediyor. Birkaç yıl önce Google'ın Kotlin'i kabulü, onu Android uygulama geliştirme için ikinci resmi dil haline getirdi ve yalnızca Java ile zirveye ulaştı .
Bu duyuru ile Google, Kotlin'i uygulama geliştirme için tercih ettikleri dil olarak konumlandırdı. For android uygulama geliştiricilerinin , bu önemli bir geçiş işareti oldu. Özünde, Kotlin'in amacı, geliştiricilere kullanımı daha kolay, daha az metin hacmi ve daha sezgisel bir geliştirme dili sağlamaktır.
11174-3e0da4f0df8072f131b0dc75bc025518.png

Kotlin ve Java'yı tanımlama.​

Kotlin, Java Sanal Makinesi (JVM) ve JavaScript için statik olarak yazılmış bir programlama dilidir. Genel amaçlı bir programlama dili olarak, Java'nın birlikte çalışabilirliğini desteklemek için yeni bir dizi yeni işlevsel özellik sundu. Bu, Kotlin tabanlı bir kodun Java ile yazılmış bir kodu okumasına ve yorumlamasına izin verir. Bunun nedeni, Kotlin'in Java'nın kendi kütüphanesine dayanması ve onu daha kompakt bir çözüm haline getirmek için ek uzantılara sahip olmasıdır.
Kotlin'in amacı, geliştirme döngüsünün üretkenliğini artırmaktı. Kısa ve uygulanması kolay bir dil oluşturarak. Bu sadece zamandan değil, aynı zamanda maliyetten ve emekten de tasarruf sağlayarak kodlama sürecini önemli ölçüde daha az yorucu hale getirir.
Daha basit ifadelerin gerekliliği ile kodlama sözdizimindeki iyileştirme, standart kod kodunu azaltır. Bu, Android geliştiricilerinin uzun süredir var olan bir isteğini yerine getirerek çalışmalarını çok daha kolay hale getiriyor. Bu, özellikle karma dil projeleri için etkilidir ve geliştiricilerin süreçte çok daha fazla özgürlüğe sahip olmalarını sağlar.
Öte yandan, Java bir eski okul klasiğidir. Bu programlama dili, geliştiricilerin dağıtması için geniş bir açık kaynak araçları ve kitaplıkları kitaplığına sahiptir. Java, uzun bir süredir önde gelen Android uygulama geliştirme dili olmuştur. Java uygulama geliştirme, herkesin projeleri için kullanmasıyla kendini geliştirme ekiplerine entegre etti.
Java, hem anadili için harika bir dildir. İçin çapraz platform geliştirme , biz yanıtlamış başka tartışma destekleyen platformlar istihdam.
Buna ek olarak, Android Java üzerine inşa edilmiştir. Bu, geliştiricilerin yardım için Java kitaplıklarına erişmesine olanak tanır.

Modern Çözüm Olarak Kotlin.​

Tüm platformlarda erişilebilirlik sağlamaktı. Basit bir görünen değer kavramı olan Kotlin'in misyonu çok daha derinlere iniyor. Tüm platformlar arasında paylaşım kodunu mümkün ve erişilebilir kılmayı amaçlamaktadır. Kotlin 1.3'ün piyasaya sürülmesi, Kotlin / Native'de çoklu platformun rahatlığını geliştiren iyileştirmelerle doğru yönde atılmış bir adımdı.​

Bu iyileştirme kesinlikle ideal değildir. Modern bir dil olan Kotlin ile hala inovasyon yoluyla optimize edilmekte olan iyileştirme için çok yer var. Trend, Geliştiriciler için Kotlin'in doğru yönde atılan bir adım olduğunu gösteriyor.
Daha yeni yeniliklerden bazıları, büyük ölçüde zamandan ve emekten tasarruf etmek için kodu yeniden kullanma yeteneğini destekleyerek mobil uygulama ölçeklenebilirliğini daha erişilebilir hale getirdi. Bu, geliştiricilerin çok daha zorlu görevlere odaklanmalarına ve fazladan zaman harcamalarına olanak tanır.http://sds
Modern piyasa trendi Kotlin'in vaatlerine inanıyor gibi görünüyor. Trendler, kurumsal liderlerin ve mobil platformların Android Uygulamaları için Kotlin'e geçtiğini gösteriyor. En büyük sektör isimlerinden bazıları Twitter, Airbnb ve Netflix'tir.
Şu soruyu cevaplamak için Kotlin'in belirli faydalarına daha derin bir dalış yapalım: Kotlin ve Java arasındaki fark nedir:

Kotlin Özlü ve Basittir.​

Java'nın meşhur olduğu pek çok şey arasında, kodunun kısalığı bunlardan biri değildir. Bu, geliştiricilerin tarafında gerçek bir dikendir.
Burada Kotlin onlara en iyisini veriyor. Kotlin sadece çok daha kısa değil, sağladığı okunabilirlik de daha net.
Daha az metin yoğunluklu Kotlin'in metin sınırlaması, kodlamayı daha iyi okuma ve anlama becerisiyle birlikte gelir.
Bu, geliştiricilerin bir ürünü Java'nın aksine göreceli kolaylıkla değiştirmesine, düzenlemesine veya geliştirmesine olanak tanır.
Standart koddaki bu azalma, hataları kontrol etmenin inanılmaz derecede zor olduğu geliştiriciler için büyük bir sorunu çözmektedir. Hataları ve hataları tespit etmek ve düzeltmek çok zaman alır. Kotlin ile bu çok daha kolay hale geliyor.
Kotlin'in zaman kazanmak için kodlamayı azaltmaya ne ölçüde yardımcı olduğunu anlamak, yukarıdaki görüntü aracılığıyla kendi kendini açıklayıcıdır. İki tarafa bir bakışta bile büyük bir fark görebildiğinizi fark edin.
Bu fark, Kotlin'in hedefleri açısından belki de en büyük başarılarından biridir. Burada hataları tarama ve tanımlama ve gerekli değişiklikleri yapma yeteneği, her iki kodun da aynı işlevsel sonucu vermesiyle daha kolaydır.
Bunlardan biri diğerinden daha basit, daha kolay ve daha sezgisel.
Bytecode aracılığıyla birlikte çalışabilirlik.
Özünde, birlikte çalışabilirlik Kotlin'in ana odak noktası olmuştur. Daha iyi sonuçlar elde etmek için mevcut bilgileri kullanmalarına yardımcı olmak için her kitaplığı Kotlin programcıları için erişilebilir kılmak.
Geliştiriciler, Kotlin'de mevcut Java Kodu ile sorunsuz çalışan modüller yazabilirler. Bir Kotlin derleyicisi, Bayt kodunu yayarak iki dilin aynı projede birlikte çalışmasını sağlar.
Bu, Java'dan Kotlin'e geçiş sürecinde olan geliştiriciler için dikkate alınması gereken önemli bir faktördür. Onun yokluğunda, geçiş çok önemli bir değişim olacaktır.
Doğal Boş Güvenlik ve otomasyon.
Kotlin's, dahili bir Boş güvenlik özelliği ile birlikte gelir. NullPointerException, uygulama geliştirme sürecindeki hatalardan büyük ölçüde sorumludur. Android'de null, eksik bir değeri temsil eder, ancak null, bir uygulamadaki tüm zor işleri kolayca pencereden atabilir.
Kotlin ile bu sorun, içsel sıfır güvenliğin entegrasyonu yoluyla çözülür. Bu, gereksiz ve gereksiz geçici çözümler için fazladan kod yazma ihtiyacını ortaya çıkarır. Geliştiriciler için, bu belki de işlerinin en kötü kısmı ve şimdi otomatikleştirildi.
Meslekten olmayan kişiler için, Kotlin'in problem çözme ve süreç optimizasyonu oluşturma konusunda Java'dan daha akıllı olduğunu söyleyebilirsin.

Kotlin'e Geçmenin Ticari Faydaları​

Yeni bir programlama dilinde bir projenin büyük bölümlerini yeniden yapmak ciddi bir karardır; ancak Kotlin, kararı etkileyen iki vazgeçilmez iş avantajı sunuyor.

Azaltılmış Proje Süreleri​

İşletmeler için Kotlin'in kısa ve öz kodlama yapısı büyük bir değerdir. Geliştirme, kod değiştirme, kod inceleme ve hata düzeltmelerinde zaman kazandırır.
Bu, hem proje zaman çizelgesini hem de maliyetini azaltmalarına olanak vererek onlara önemli bir rekabet avantajı sağlar.
Bu, günümüzün rekabetçi pazarında rakip işletmelerden daha iyi performans gösterebilmek için önemlidir.

Ürün Kalitesi, İyileştirme ve Destek​

Geliştiriciler için uygulama çökmeleri bir gönül yarasıdır. Java'nın kapsamlı kodlamasıyla, bir hatanın varlığından daha fazlasını ifade eder.
Aynı zamanda, hatayı tanımlamak için kod üzerinden geçmek için çok fazla zaman harcama ihtiyacı anlamına gelir. Kod ne kadar büyükse, kodlamadaki hata o kadar gizlidir.
Kotlin ile bu hassas kod, hataları ve çökmeleri düzeltmek ve uzun vadeli destek sağlamak için daha kolay bir zaman sağlar.
Ayrıca, programcıların geliştirme sürecinde daha fazla kontrol hissine ve netliğe sahip olması nedeniyle uygulama arayüzünün Java programlarının aksine çok daha temiz olmasına izin verir.

Java'dan Kotlin'e geçmeli misiniz?​


Saf faydalar açısından Kotlin, android uygulama geliştirme için kesinlikle daha iyi bir dildir. Kotlin vs Java tartışması iki cephede yürütülüyor. İlk önce şimdiyi tartışalım.
Nispeten yeni bir dil olan Kotlin'in bilgi boşlukları var. Bu boşluklar, genellikle geliştiriciler için bir problem-çözüm boşluğuna yol açabilir. Topluluk büyürken ve daha fazla bilgi geliştirilirken, Java gibi bir klasiğe kıyasla, hala olgunlaşıyor.
Bu, Java ile çözebilecekleri bazı sorunları Kotlin kullanarak nasıl çözeceklerini bilmeyen geliştiriciler için birkaç soruna yol açabilir.
İkinci cephe, gelecek. Kotlin, muazzam faydaları, düşük iş yükü ve kolay işlevselliği ile geleceğin, geliştiricilerin tercih ettiği bir dil. Kotlin topluluğu büyüdükçe, sektördeki popülaritesi hızla arttı. 2016-2017 arasında yalnızca bir yılda kod satırlarının 2,1'den 10 milyona yükselmesi, Kotlin'in popülaritesindeki artışı işaret ediyor.
Burada soru şu oluyor : Kotlin Java'yı Değiştiriyor mu? Kotlin'in Java'yı geliştirme konusundaki tahmini, uzun vadede Java'nın yerini alması büyük olasılıkla evrimsel bir kaçınılmazlık haline getiriyor. Bu nedenle, geçiş için hazırlık yapılması gerekir. Sonunda, bu değişikliğe duyulan ihtiyaç aniden ortaya çıkabilir ve rekabet avantajı elde etmek için işletmelerin geçiş yapması gerekecektir.
Buna dayanarak, ani bir değişim değilse, şirketlerin ve işletmelerin bir geçiş için hazırlanmaya başlaması gerekir. Java'dan Kotlin'e geçiş, sınıf silme ve diğer sonuçlar nedeniyle ürün mimarisinde bazı sorunlara yol açabilir.
Bu nedenle önlemin dikkatli bir şekilde ele alınması ve bir ekibin bu geçişe hazır olup olmadığının analiz edilmesi gerekiyor. Sürdürülebilir ve aşamalı bir şekilde geçiş yapmak, belirli bir süre boyunca tam bir geçiş için bunu yapmanın en iyi yolu olabilir. Bu süre, daha iyi bilgilendirilmiş bir karar için piyasa eğilimlerini, Kotlin'in gelişimini ve sektördeki nihai konumunu değerlendirmek için kullanılabilir.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar