Neler yeni

Bitcoin Kriptoda Ürünü Nerden Almalıyız ve Satmalıyız? (1 Viewer)

Dayii

Bitchhh!
kidemli152
Mesajlar
100
Credits
299

Merhabalar, bu konuda dilim döndüğünce hisse senedi/kripto piyasasında bir ürünü en basit şekilde nereden uygun alabiliriz yada nasıl kar ile satabilirizi anlatmaya çalışacağım.

1654790050053.png

Basit tabirle destek/direnç; Bir fiyat dalgalanması sırasında iki range arasında oluşan hareketlerdir. Fiyat aralığın alt bandından tepki alırsa buna DESTEK, üst bandından tepki alırsa DİRENÇ'tir deriz. Destek ve direnç olarak bir alanı kabul edebilmemiz için minumum 2 mum, aynı seviyeden tepki alması gerekmektedir..

  • Destek; piyasada yeterince alım dalgasının geldiği ve bu dalgayla fiyatların artık düşüş baskısına boyun eğmediği, gelen taleple birlikte yükselişin başladığı fiyat seviyesidir.
  • Direnç; fiyatların artık yükselemediği satış baskısıyla karşılaşılan seviyedir. Fiyat yükselişlerinin önünü kesen önemli bir arzın oluştuğu, yükselişin yavaşladığı veya durduğu seviyeyi ifade eder.
- Fiyatlar bir destek ya da direnç seviyesinde ne kadar uzun süre kalırsa o destek veya direnç o kadar kuvvetlidir. (Bir destek ya da direnç noktasını oluşturan işlem hacmi ne kadar fazlaysa o destek veya direnç seviyesi o kadar kuvvetlidir)
1654799467079.png
- Bir destek veya direnç seviyesi ne kadar kuvvetliyse, o seviyenin kırılma olasılığı o kadar azdır. Bu durum sadece elimizdeki olasılık hesaplarını kuvvetlendirir, yani ibreyi bizim tarafımıza döndürür. Yoksa kuvvetli destek veya direnç kırılmaz diye bir kural yoktur. regregreg

- Bir destek veya direnç seviyesi ne kadar kuvvetliyse, o seviye kırıldığı takdirde, kırılış yönünde gelecek olan müteakip fiyat hareketi de o denli şiddetli olur. Kuvvetli destek yüksek işlem hacmi ile aşağı kırılırsa düşüşün sert olması beklenir. Kuvvetli direnç yüksek işlem hacmi ile yukarı kırılırsa yükselişin sert olması beklenir.
1654799702828.png

Bir Ürünü Nerden Almalıyız ve Satmalıyız?
Kısaca Destek ve Direncin ne olduğunu öğrendik. Peki bu bize işlem yaparken ne gibi bir anlam ifade ediyor ona bakalım. Biz yani Traderlar bir ürünü alırken basit anlamda/öncelikle destek bölgesine gelmiş mi onu kontrol ederiz. Tabi ürünü alırken sadece destek ve direnç parametrelerine bakmayız. Teknik analizde bir çok gösterge bulunduğundan alım satım stratejilerimizi bu parametrelere dayanarak gerçekleştiririz.. (İlerleyen süreçte elimden geldiğince parametreleri aktarmaya çalışacağım) Biz bu alana yeni başlayan kişiler olarak en temel bir bilgiye sahip olduk. Bir Ürünü en makul şekilde destek seviyesinden giriş yaparız yani alım gerçekleştiririz. Satım seviyesi olarak ise direnç bölgesinde gerçekleştiririz. Örneğin; Bir ürünün destek seviyesi 10 dolar ve direnç bölgesi 15 dolar ise biz bu işlemden yaklaşık olarak %50'lik bir kazanç sağlamayı bekleriz..

**Önemli bir husus; Bir ürün dirençten kesinlikle alınmaz! Ancak direnci kırması ve yükselmesi halinde bu direnç artık bizim için bir destek oluşturur. Yani her kırılan direnç artık bizim için bir destektir. Tam tersi durumda ise her kırılan destek artık bizim için bir dirençtir.**

Hadi Gelin Canlı Bir Örnek İle Pekiştirelim
Ürünümüz ismi LINK. Bu ürünü daha önceden hiç duymamış olabilirsiniz. Amatör bir yatırımcı olarak çevrenizden ismini duyduğunuzu farz edelim ve grafiğini incelemek istiyorsunuz. Benim veyahut başka analistlerin genellikle kullandığı TRADİNGVİEW adlı bir platform var. Bir çok borsa, hisse senedi, kripto varlıkların verilerini grafiksel olarak sunan bu siteye bu linkten ulaşabilirsiniz: https://tr.tradingview.com/ Ürününüze ulaşabilmek için işlem yaptığınız para birimi üzerinden aratarak ulaşabilirsiniz. Size önerim USDT cinsinden aratmanızdır.

Neyse LINK/USDT olarak arattığımızda karşımıza şöyle bir grafik gelecek. İlk başta grafiği gördüğünüzde gözünüz korkabilir ancak belli bir süreden sonra fark edeceksiniz ki ne kadar basit olduğu.. Karşımıza gelen ekran şöyle;
1654802883078.png

Destek/Dirençlerimizi belirleyebilmemiz için geçmiş mumlara bakarız. Bir diğer değişle fiyat düşerken hangi alanlardan genellikle tepki sıçrayışı yemiş yada fiyat yükselirken nerelerden satış baskısı oluşmuş. Biz grafiğimizi günlük seviyede inceleyeceğiz ve bu yüzden ürün destek ve dirençleri test etmesi günlerce sürebilir. Ancak daha kısa zaman dilimlerinde de işlem yapabilirsiniz.. Neyse grafiğimize döndüğümüzde ilk çizgimizi çizebilmemiz için; Araçlar menüsünden "YATAY ÇİZGİ yada DİKTÖRTGEN" seçebilirsiniz. Dikdörtgeni kullanırken temas noktalarını alan olarak alıyoruz. En sağlıklı bir yöntemdir. Yani aşırı alım satışlarda oluşan mum fitilini de dahil ederiz..

1654805523629.png

Grafikteki görüntü kirliliğini sizde fark etmissinizdir umarım. Biz bunun önüne geçmek için ne yapıyoruz hemen destek alanı belirliyoruz kendimize. Daha iyi sonuçlar için temiz grafik şart :) Bahsettiğim son işlemi yaparak destek/direncimizi belirleyip konuyu noktalıyoruz..

1654806214773.png

Son olarak bu ürün için yorum gerekirse; 5-7 dolar olan destek aralığımızdan kademeli olarak bu ürünü toplayabiliriz. Ancak 5 dolar altında kapanışlar gelmesi halinde pozisyon stoplanmalıdır. Yeniden alım denemesi için ise 2 dolar üzerinde sağlam kapanışlar gereklidir. İşler istenildiği gibi olması halinde sıralı olarak ilk kar alım/TP aralığı 11.5 -14.5 dolar olmalıdır. Diğer sıralı kar alım noktası ise grafikte 21-23 aralığıdır..



TEBRİKLER ARTIK BİR AMATÖR TRADER OLARAK İŞLEMLER YAPABİLİRSİNİZ. EĞER YARDIMA VEYAHUT DESTEĞE İHTİYACINIZ OLMASI HALİNDE BENİMLE İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ..
%10 BONUS İNDİRİMLİ BİNANCE GLOBAL KAYIT İÇİN: https://accounts.binance.me/en/register?ref=ZW66FMIU
 

Dayii

Bitchhh!
kidemli152
Mesajlar
100
Credits
299
Buda incelemeye çalıştığımız ürünün analizi. Değerlendirmek isteyene Bol kazançlar..
1654807183347.png
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar