Neler yeni

lamer (1 Viewer)

Mesajlar
1,239
Credits
194
Kendini hacker sanıp hackermış gibi davranıp aslında hiç bir şey bilmeyen beyinsiz et parçalarına verilen ad.

Bunların bir çok türü vardır.
Bunların en tehlikelisi Medyacı diye tabir edilen türdür.
Kendileri hiç bir şey yapmaz rastgele sosyal mühendislik yaparak milletin hesabını çalıp haram para yemeye çalışırlar.
Öylesine milletin hesabını şikayet edip kapanırsa hikayelerine ss alıp atarlar. Coderların yaptığı tool , scriptlere taparlar.

Diğer bir tür kendini defacer olarak gören fakat Brute Force yaparak (yetenek gerektirmez) site hacklediğini sanan topluluk.
Bunlar da kendilerini böyle yüceltir bir bok yaptıklarını sanırlar.
Daha çok var bunlardan maalesef.
 
R

Roselly

Zamanında imt'nin yan çarında bir konu yazmıştım. Sayın Mectruy de Lamer kime denir konusuna inanılmaz bir açıklık getirmişti. Aynen kopyalıyorum onu.


Lamer nedir
Bildiğiniz klâsik lamerdir işte , bilgisi yoktur , hatta bir yeri hackleyecek olan exploiti bile bulamaz bulsada adam akilli kullanamaz ve yarim yamalak is yapar, ornek sans eseri bir sunucuya girer ama sunucudaki diger sitelere bile erisemez , public_html içindeki siteleri anca heckler, aslında tam bir zavallıdır ve genelde Hack forum yaşamına lamer olarak son verirler.

Üst seviye Lamer nedir
Üst seviye lamer olmayı başarmış kimseler hertürlü exploti kullanabilirler , bir exploite birsekilde mutlaka erisirler , bypass gibi güncel teknikleri hep ezbere bilirler , fazla tehlikeli sayilmazlar, siz guvenlik patchlerinizi yaparsaniz ust seviye lamer birsey yapamaz.

God Lamer nedir
Hacker ile encok karıştırılan gruptur, bir hacker kadar tehlikeli sayılırlar, hertürlü exploiti bulurlar , para kazanırlar ıllegal islerden, biyer hacklerken sadece exploite veya mevcut açığa bağlı kalmazlar , çeşitli teknikler methodlar gelistirirler. Tehlikeli bir tür sayılırlar ve hacker olmaya çok yaklaşmış olsalarda genelde kendilerini hacker saydıkları için böyle bir kaygı duymazlar.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Mesajlar
1,647
Credits
1,445
lamer kısaca üç beş bildiğiyle etrafa kendini hacker olara tanıtan kişiler herkesin bence bir lamerlik evresi vardır çünkü kimse birden öğrenmedi belli bir sürede ögrendi bunları hacker türleri arasnda script kiddie bunlar ile aynıdır ben siber güvenlige merak sarmış biri olarak adlandırıyorum cunku hicbir zmaan zirveyi gormeyiz siber guvenlik cok buyuk geniş bir sektör belki ilerde yeni acık turleri cikacak yeni teklojiyle yeni aciklar gelir cunku mesele hackern kendisini guncel tutup yeni seyler ogrenmesinden gelismeye acik merakli bir birey olmasnda
 
Mesajlar
1,199
Credits
3,018
e.g. ( Sakız geçtim polis gelir mi ? /or/ ddos atıcam /or/ kali kurucam /or/ abi cc versene /or/ sqlmap diye birşey varmış /or/ *FORUM_NAME forumundanım akıllı ol /or/ bak hello world yaptım birazdan heçk tool yapcam /or/ bak şimdi or 1=1 ile admine giricem. )
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar