Neler yeni

MecTruy 

Yaşlı Kurt
1111xx
Mesajlar
1,471
Credits
29,249
Libya ile türkiye arasında ortak akdeniz mutabakatı imzalandı biliyorsunuz, bunun hemen ardından yaşanan gelişmeler var.

Libyanın neredeyse 4/3 topraklarını ele geçiren komutan hafter (klasik dikdatör) , Libyanın BM tarafından tanınan ulusal hükümetini devirmek için baskılarını arttırmaya başladı.

Hafter 4/3 libya topraklarını ele geçirdi dedik ancak libyanın coğrafi olarak büyük kısmının sadece çöl olduğunu unutmayalım (!)

Kritik ve nufus yoğunluğu olan bölgeler hala Ulusal hükümet kontrolünde.

Tüm devlet birimlerinin olduğu kısımlarda Ulusal hükümet kontrolünde.

Hafter'in baskıları sebebiyle Libya hükümeti türkiyeden asker talep etti ! Aslında bu bir imdat çağrısıdır, zira askeri bakımdan çok zayıf kalan meşru hükümet için tehlike çanları çalıyor.

Kimse bir diktatörün eline düşmek istemez.

Bugün 21.21.2019 Türkiye büyük millet meclisinde görüşülen Libya ile askeri mutabakat meclisten onay aldı ve her an türk askeri libyaya ayak basabilir !

Bu Libyadaki dengeleri yüksek oranda değiştirecektir, Ulusal hükümet artık yerini sağlamlaştırma fırsatı yakaladı bu hamle ile.

Burada Libya hükümetini çok akıllı buluyorum, sebebi ise türkiye askerini çağırdılar, Türkiye uluslar arası anlaşmalarda imza attığı her anlaşmaya uyması ile bilinir ve bu konuda güvenilirlik olarak belkide 1. sırada olan bir ülkedir. Aniden taraf değiştiren bir ülkede değildir ! bazen bu huyu yüzünden başına türlü iş gelsede türk devleti asla yan çizmiyor çok enteresan aslında bu.

1. dünya savaşında bile sırf bu geri caymama huyu yüzünden osmanlı devleti yıkıldı ! ingilizler defalarca osmanlı devletini almanya saflarından çekilmesi için her türlü yolu diyolog kurarak denediler, ancak bu türk devleti olan osmanlı tarafından devletin yıkılma tehlikesine karşı bile kabul edilmedi.

Yani Libya bulabileceği en sağlam ortağı bulmuş durumda.

Şimdi tekrar bu akdenizdeki anlaşmanın detaylarını inceliyelim, libya ile deniz kıyı sınırları birleştirildi resimde gördüğünüz şekilde, bunun anlamı nedir ? bu demek oluyorki türkiyenin izni olmadan türk kara sularından veya libya karasularından herhangi bir boru hattı, tanker gemisi geçemez. Bu hangi ülkeleri zora soktu ?

Güney kıbrıs , İsrail , Mısır , Suriye , Lübnan

Yukarda saydığımız ülkeler hiçbirşekilde bölgede çıkarılan doğal gaz/petrol türevi yakıtları avrupa topraklarına geçiremez, türkiye bu hamlesi ile akdeniz bölgesini cehennem gölüne çevirdi.

Bu sayılan ülkelerin hepsi zaten 3 tanesi resmi ittifak halinde ve şuan ne yapacaklarını bilemez duruma geldiler, nerdeyse türkiyeye savaş açalıma kadar sözlerin ucu dokunmaya başladı. Ancak böyle birşeye cesaretleride yok ve oldukça strest altına girdiler özellikle yunan/GKRY hattı.

Tüm bunların sorumlusu kim ? tabiki Yunanistan ve güney kıbrsın türk hazımsızlığı, türkiye'ye zırnık koklatmamak saplantıları.

Türkiye akdenizde çok agresif oynuyor çünkü bölgedeki türk saplantılı devletler bunu hak ediyorlar.

Türkiye adeta bölgedeki ülkelere kapat çeneni yoksa ananı dörde bölerim minvalinde ALFA yaklaşım sergiliyor.

Türk topraklarındaki petrol yatakları çeşitli antlaşmalar ile bloke durumda olduğunu biliyoruz ve çıkarılmasına izin verileninde çok cüzi miktarlar olduğu ortada.

Akdeniz bölgesi için türkiye'nin yıllar önce yaptığı bir antlaşma yok , bölge çok yeni keşfedilmiş durumda, en fazla 20 sene öncesi.. Bu yüzden türkiye asla bu trenide kaçırmak istemiyor ve bu yüzden bukadar agresif durumda ! çünkü elini bağlayan hiçbirşey yok , yüklendikçe yükleniyor !

Akdenizde akıl almaz derecede çok petrol ve gaz bulundu.. Türkiyenin Çılgın bir zenginliğe kavuşması burnunun hemen ucunda duruyor. Bölgeden elde edilecek gelir okadar fazlaki , türkiye 10 sene içinde Dream Country seviyesine gelir. Herkes türk vatandaşı olmak için kapıyı aşındırır Zaaa: aklınızın hayalinizin alamayacağı bir refah seviyesinden bahsediyorum, suudi arabistan gibi ülkeler türkiye yanında somali gibi görünür.

turkiye-libya-deniz-siniri-akdeniz.jpg
 
Mesajlar
97
Credits
120
KISA ÖZ
SAVAŞ ÇIKARMI BİLMEM AMA BU DURUM HAR Bİ KRİTİK Güney kıbrıs , İsrail , Mısır , Suriye , Lübnan BU ÜLKELER İÇİN

MISIR HİÇ ÇEKİNMEDEN DİYOR YANİ hafteR İÇİn herşeyi yapacam savaş uçakları resmi hükümeti şimdiden bombalıyor

israilde resmi hükümeti bombalıyor

yunanista destek veriyor israil de destek veriyor rusyada wagner (paralı askerlerini yolladı )

Amerikada GÜNEY KIBRIS SİLAH AMBARGOSUNU KALDIRDI ONLARIDA SİLAHNDIRACAK
TÜRKİYE KARŞI YAPTIRIMIDA UYGULADI

ŞUAN TÜRKİYE ALMANYAYA BENZETTİM FÜHRERİN TEK HATASI 1 KİŞİYLE DEĞİLDE 1 DEN FAZLA KİŞİYLE BİR KEREDE SAVAŞA GİRMESİYDİ

ŞUANKİ HÜKÜMET BU OLAYLARDA ANLININ AKIYLA ÇIKARSA HELAL OLSUN DERİM.
175
 
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar