Neler yeni

Mailler okunabilir mi ? (1 Viewer)

Fabriel 

FabSec Lab.
titan
vip
Mesajlar
546
Credits
2,385
Mailler üzerinde biraz bilgi alışverişi yapalım makale yazmayacağım sizlerin görüşlerinizi okuyacağım, mailler okunabilir mi ?

3.şahış kişiler tarafından, yetkili şirket tarafından demiyorum hotmail yeni adıyla outlook kaydolurken özel alan adı kullanabiliyoruz

Basit örnek verelim mail.com üzerinden mail açmayı çoğunluk duymuştur.(Fakat tr üzerinde kullanıma kapalıdır yani hesap açsanızda kapanır.)


Size belli popüler uzantılarda mail alma imkanı sunuyor [email protected] bir mail oluşturduğumuzu farzedelim bu oluşturduğumuz mail ile outlook üzerinden özel alan adı ile kayıt işlemini yapıyoruz.

Artık mail.com hesabınıza bir şey olsa kalıcı bir özel alan adına sahip outlook hesabınız oldu.

Bura kadar güzel de biri size mail attığında sadece outlook hesabınıza gitmiyor mail.com posta kutunuza ve outlook postanıza gidecektir.

Şimdi şu senaryoyu böyle düşünelim önceden popüler olan @mit.tc mail uzantıları vardı web adresi: http://mit.tc/ yakında yeniden mail üyelikleri açılacaktır açıklaması gözüme çarptı.

Mail.com gibi bir şirkete gelen maillerin bir kopyası gidiyorsa mit.tc gibi bir mail adresi alma imkanı sunan bir yöneticiye de maillerin bir kopyası gitmesi imkansız mı değil mi ?

Kişiler bu servisleri kullanırken mit.tc gerekse ve buna benzer özel alan adlarını önemli bankacılık,sitelere üyelik,fatura işlemleri gibi önemli şeylerde kullanıyorsa risk derecesi sizce nedir ?
 
Mesajlar
1,239
Credits
194
Evet okunduğunu düşünüyorum.
Kimse sizin için ücretsiz bir şekilde mail servislerini yormaz.
Örneğin polis maillerini gmaile bağlıyorlar yani gmail kutusuna geliyor eee bu adamlar gerizekalı mı da bedava servislerini yoruyorlar
bir çıkarları var.
En kötü bir webmailimiz olsun bunun bile okunduğunu düşünüyorum.
#####################################################
Evet fake mail atma özellikle instagram hack orjinal maili ile mail atma taktikleri vardı.
Bunlar gerçekten çok riskli çünkü orjinal mailden geliyor bu durum da insanların inanması çok daha kolay.
Dolandırıcılardan biri gelse mit ile mail atsa para istese çok büyük sorunlar ortaya çıkabilir.
Her yerde izleniyoruz ...
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar