Neler yeni

Yeni Monero (XMR) Miner Hakkında (1 Viewer)

Cheff 

Global
onursal
Mesajlar
510
Credits
1,282
Monero madenciliği kafa karıştırıcı görünebilir ve aşağıdaki gibi birçok sorunuz olabilir: Monero mining nasıl çalışıyor? XMR mining konusunda ne tür bir yazılıma ve donanıma ihtiyacım var? XMR madenciliği konusuna nasıl başlarım? Bir XMR’yi çıkarmak ne kadar sürer? Bu makalenin sonunda, Monero madenciliğinin ne olduğunu ve bunu yapıp yapmamanız gerektiğini net bir şekilde anlayacaksınız.

Yine de madenciliğe geçmeden önce, Monero’nun ne olduğunu ve onu bu kadar özel yapan şeyin ne olduğunu bilmeniz önemlidir.

Monero (XMR) madenciliği / XMR mining nasıl yapılır?​



Monero, Bitcoin gibi, ödeme göndermek ve almak için kullanılabilecek dijital bir para birimidir. Carl’ın Ava’ya 100 $ ödemek istediğini ve işlemi kripto para biriminde yapmayı kabul ettiğini düşünün. Carl ödemeyi Bitcoin, Litecoin, Monero veya benzeri herhangi bir kripto para birimini kullanarak yapabilir.

Monero’nun Bitcoin’den farkı nedir?​

Carl ve Ava, işlemlerinin takip edilemez ve özel kalmasını istiyorsa, Monero en iyi seçenek olabilir.

Bunu daha ayrıntılı açıklayayım:

Carl Ava’ya Bitcoin kullanarak biraz para gönderirse, işlem ağdaki herkes tarafından görülebilir. Herkes gönderenin kim olduğunu ve alıcının kim olduğunu görebilir. Bu, Bitcoin’de gönderilen işlemlerin herkese açık olduğu ve herkesin görebileceği anlamına gelir.

Bitcoin merkezsiz olmasına rağmen özel değildir. Ancak Monero, merkezi olmayan ve özeldir. Monero’nun teknolojisi, tüm işlemlerin % 100 özel ve izlenemez kalmasını sağlar.

İşlem Monero kullanılarak yapılırsa, Carl ve Ava bu işlemi bilen tek kişi olur. Monero ağında bu işlemin gerçekleştiğini öğrenebilecek başka kimse yok.

Monero tarafından sunulan gizlilik onu bu kadar popüler yapan şeydir. Bazı insanlar rahatsız olduklarından, başkalarının koinlerini ne yaptıklarını bilmelerini istemezler.

Gizliliğin tamamını tamamlamanın yanı sıra, Monero’nun diğer bazı benzersiz özellikleri söz konusu.

Monero değiştirilebilir özelliğe sahip​

Kulağa karmaşık mı geliyor? Öyle değil. Aslında, bu çok basit bir kavram.

Değiştirilebilir olmak, basitçe bir para biriminin (veya varlığın) birimlerinin değiştirilebilir olduğu anlamına gelir. Örneğin, 100 $ ‘lık bir fatura başka bir 100 $’ lık fatura, hatta iki 50 $ ‘lık fatura ile değiştirilebilir. Fiat para birimini (USD, EUR, JPY vb.) Mantıklı kılan budur.

Oysa Bitcoin değiştirilebilir değildir. Çünkü birisi daha önce yasa dışı bir işlemde kullanılmış olan bir Bitcoin almayı reddedebilir. Bu mümkündür, çünkü herkes Bitcoin ağında gerçekleşen işlemleri görebilir.

Dolayısıyla, bir birim Bitcoin başka bir Bitcoin ile değiştirilemeyebilir, ancak bu durum Monero için geçerli değildir. Hiç kimse bir Monero koinin önceki işlemleri hakkında hiçbir şey bilmediğinden, hepsi eşit kabul edilir ve birbirleriyle değiştirilebilir.

Monero madenciliği ASIC gerektirmez​

ASIC (Uygulamaya Özel Entegre Devre), Bitcoin madenciliği için kullanılan özel bir donanım türüdür. Bir ASIC, 600 ila 1000 $ arasında herhangi bir değere mal olabilir, bu da Bitcoin madenciliğini profesyoneller dışında herkes için çekici yapmaz hale getirdi.



Neyse ki, Monero madenciliği bir ASIC satın almanızı gerektirmez. Bunun yerine, Monero madenciliği bilgisayarınızın CPU / GPU’su kullanılarak yapılabilir. Bu, Monero’yu yeni başlayanlar ve madenciliğe başlamak için çok para yatırmak istemeyen diğer insanlar için iyi bir seçenek haline getirdi.

Şimdi, Monero ve Bitcoin’den nasıl farklı olduğu hakkında biraz daha fazla bilgi sahibi olduğunuza göre, bir sonraki sorunuza cevap bulma zamanı – Monero madenciliği nedir?

Yazım sırasında, dolaşımda toplam 17.460.365 XMR bulunuyor. Dolaşımda 18.4 milyon Monero token bulunana kadar bu sayı artmaya devam edecektir.

Peki, yeni Monero koinleri nasıl oluşturulur?

Cevap basit – Monero madenciliği!

Monero madencileri iki önemli görevi yerine getirir:

Önceki örnekte, Carl’ın banka havalesi yoluyla Ava’ya 100 ABD doları gönderdiğini varsayalım. Bu senaryoda, Carl’ın Ava’ya 100 dolarlık ödemeyi yapmak için yeterli bakiyeye sahip olduğundan emin olmak bankanın işi. Banka bu işlemi onayladıktan sonra, ileride havale edilebilmesi için bir kayıt tutar.

Şimdi, Carl 100 $ ‘ı Ava’ya Monero kullanarak gönderecek olsaydı, bu işlemi kim doğrular ve kaydederdi? Cevap: Monero madencileri! Bu, bankaların işlemleri onaylama ihtiyacını ortadan kaldırır.

Sıkça sorulan bir soru şudur: Madenciler için neler var? Monero ağındaki her işlemi doğruladıklarında XMR koinleriyle ödüllendirilirler. Bir grup işlemi (blok adı verilen) doğrulamak için kaynaklarını her kullandıklarında, yepyeni Monero koinleriyle ödüllendirilirler!

Monero madencilik ödülü​

Bir işlem bloğunu doğrulama (madencilik) için mevcut ödül yaklaşık 4.99 XMR artı 0.06573 XMR işlem ücreti civarındadır.

Peki, 18.4 milyon Monero coinin tamamı çıkarıldıktan sonra madencinin ödülüne ne olacak?

İşte iyi haber: 18.4 milyon XMR tokenına ulaştıktan sonra, 0.3 XMR / dakika sabit bir oranda yeni tokenlar sisteme ekleniyor. Bu yeni kripto paralar madenciyi ödüllendirmek ve madencilik için teşvik edilmesini sağlamak için kullanılacak.

Bir Monero koinin madenciliğinin ne kadar sürdüğünü biliyor musunuz?

Bir Monero bloğu her 2 dakikada bir çıkarılır ve madencilik işlem bloğu için mevcut ödülün 4.99 XMR olduğunu biliyoruz. Yani, basit bir matematik yaparak, her 24 saniyede bir 1 XMR’nin çıkarıldığını biliyoruz.

Artık Monero madenciliğinin ne olduğunu ve neden gerekli olduğunu bildiğinize göre, Monero’yu nasıl çıkaracağınızı anlamanız daha kolay olacaktır.

XMR madenciliği: Evde nasıl Monero üretilir?​

XMR madenciliği için özel donanım satın almanıza gerek yoktur. Bilgisayarı olan herkes Monero madenciliği yapabilir. Ancak bununla birlikte, donanım ne kadar güçlü olursa, o kadar iyi olur.

Monero madenciliği yapmak için birkaç yol var, ama buna girmeden önce bir Monero madencilik havuzunun ne olduğunu bilmeniz gerekiyor.

Monero madencilik havuzu​

Madenciliğe başlamadan önce, Monero madenciliği konusunda kendiniz mi madencilik yapacaksanız yoksa bir Monero madencilik havuzuna mı katılacaksınız buna karar vermeniz gerekiyor.



Bir madencilik havuzunda, bir grup Monero madencisi bir araya gelir ve donanımlarının gücünü birleştirir. Bu onlara işlemleri doğrulama şansı verir (evet, rekabet zor!). Madencilikten aldıkları ödül de madencilik havuzu arasında paylaştırılıyor. Çoğu maden havuzu, genellikle % 0-2 aralığında olan bir havuz ücreti alır.



İçinde bulunduğunuz madencilik havuzunun toplam donanım gücüne % 5 katkıda bulunduğunuzu düşünün… Bu, Monero madencilik havuzunun kazandığı toplam ödüllerin % 5’ini de alacağınız anlamına gelir.

Yeni başlayanlar için yalnız madencilik (tek başına madencilik) önerilmez. Madencilik donanımına çok para yatırmaya hazır olmadıkça, solo madencilik size hiçbir ödül kazanmayacaktır.

Piyasadaki birçok Monero madencilik havuzundan seçim yapabilirsiniz. En iyi Monero madencilik havuzlarının listesini aşağıda bulabilirsiniz.

MineXMR.com

Havuz Ücretleri: % 1

Madenci Sayısı: 32157

SupportXMR.com

Havuz Ücretleri: % 0.6

Madenci Sayısı: 10339

xmr.nanopool.org

Havuz Ücretleri: 1%

Madenci Sayısı: 30132

monero.crypto-pool.fr

Havuz Ücretleri: 2%

Madenci Sayısı: 2191

Monero nasıl üretilir: XMR madenciliği yapmanın yolları​

Madenciliğin en önemli kısmı doğru Monero madencilik donanımına sahip olmaktır. Donanımın yanı sıra, bir Monero madencilik havuzuna bağlanmanıza yardımcı olmak için Monero madencilik yazılımına da ihtiyacınız vardır.

XMR madenciliği için özel ASIC’lere ihtiyacınız yok. Bir CPU veya GPU kullanılarak yapılabilir. Ancak devam etmeden önce, donanımınızı seçerken en önemli iki faktörü bilmeniz gerekir.

Şunu aramalısınız:

Yüksek hash hızı – Hash hızını, donanımın işlem gücü olarak düşünebilirsiniz

Düşük elektrik tüketimi – Elektrik madenciliğin en büyük maliyetidir

Şimdi en popüler üç donanım ve yazılım seçeneğini anlatacağım:

Merkezi İşlem Birimi (CPU) Madenciliği

Mevcut CPU’nuzu kullanmayı seçebilir veya yeni bir CPU satın alabilirsiniz. Yeni bir CPU almayı planlıyorsanız, AMD Opteron ve Intel Xeon CPU’lar önerebileceğim iki ürün.

AMD Opteron 627:

Maliyet – 50 $

Hash Hızı – 415 H / s

Xeon L5640:

Maliyet – 150 $

Hash Hızı – 130 H / s

İstediğiniz CPU’ya sahip olduğunuzda, Monero madencilik yazılımını indirmeniz gerekecektir. En popüler Monero madencilik yazılımlarından biri olduğu için XMR-STAK-CPU’yu kullanmayı düşünebilirsiniz.

Windows kullanıyorsanız, xmr-stak-cpu-win64.zip dosyasını indirmelisiniz (aşağıdaki anlık görüntüde gösterilmiştir). Kaynak kodunu kendiniz derleyemediğiniz sürece XMR Stak % 2 geliştirme ücreti alır.

Zaten bir CPU’nuz varsa madenciliğe başlamak sadece birkaç dakika sürer! Sadece yazılımı yükleyin, bir maden havuzuna katılın ve artık hazırsınız demektir.

AMD grafik işlem birimi (GPU) ile madencilik​

Monero madenciliği konusunda ciddiyseniz, GPU kullanmak daha iyi bir seçenektir. Daha büyük bir yatırım gerektirse de, önemli ölçüde daha yüksek bir hash gücü sunar.

AMD grafik kartları GPU Monero madenciliği için mükemmel bir seçenektir. Bir AMD R9 280x satın almayı düşünün veya en yeni AMD Radeon Rx 580’i tercih edin.

AMD R9 280x:

Maliyet – 140 $

Hash gücü- 500 H / s

AMD Radeon Rx 580:

Maliyet – 300-400 $

Hash gücü – 575 H / s

Yazılımı bilgisayarınıza yükledikten sonra, istediğiniz havuza katılabilmeniz için havuz ayarlarını değiştirmeniz gerekecektir.

 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar