Neler yeni

neden klavyelerde windows tuşu var (1 Viewer)

DarksoN

Beyaz Takkeli
majorrr
Mesajlar
292
Credits
285
Bilmediğim için soruyorum. Baktığım her klavyede windows tuşu var nedenini bilmiyorum sizce neden olabilir? Yoksa klavye markaları ırkçımı :D ben eski bilgisayarımda windowsu silip sadece kali linux kullanıyordum. Ve bazı bilgisayarların etiketinde windows simgesi oluyor neden bilmiyorum. Windowsu dışladığım yok oda güzel bir işletim sistemi.
 
Mesajlar
1,239
Credits
194
Dünde bunun üzerinde düşünmüştüm.
Google'a tux sticker yazınca direk "tux sticker for windows" çıkıyor fakat türkiye için satan bulamadım :(
Bugün boş vakit bulursam bir sticker yapacağım.
Bunu yapıştırıp kullanacağım :D
 
Mesajlar
1,647
Credits
1,445
Güncel verilere göre Windows kullanım oranı %87, Mac OS %9, Linux %2, Chrome OS ise %0.3 paya sahiptir bu yüzden birçok üretici windows için hazırlar hatta çoğu klavye maosa bakarsanzı xp vista 7 8 8.1 10 uyumludur ibaresi görürsünüz aslanda klavyeler windows için hazırlanmakta ama bütün işletim sistemlerindede kullanılabilir siz hiç apple dışında bir üreticinin windows dışında başka bir işletim sistemiyle pc gönderdiğini gördünüzmü ben görmedim sizde göremezsiniz çünkü çoğu üretici microsoft ile anlaşmalıdır hazır klavye demişken microsoftun klavyelerini bilen bilir levye yerine bile kullanılabilir okadar sağlamdır hatta bir ara microsoftun donanım bölümünün yazılım bölümünde daha iyi diye bir geyik vardı ama harbi sağlam klavyelerdi mq
 

Literary

Literary
ez152
Mesajlar
380
Credits
0
Yıllar önce reklamcıda bastırıp yapıştırmıştım. Çok güzel havası oluyordu.
Şimdi laptop kullanıyorum klavyeden kazıyayım derken tuş çizildi. :D neyse güzel oldu sonuçta.
Cevap: genellikle sistemlerde dahili olarak windows işletim sistemi geldiği için klavye üreticileri de genele hitap eden şeyler üretmek istiyor. Hiç linux duymamış adam klavye aldığında peng. logosunun ne anlama geldiğini çözeseye ohooooo neyse genele hitap etmek amacıyla yapılıyor.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar