Neler yeni

Nedir bu RTL/SDR (1 Viewer)

Mesajlar
31
Credits
20
Sinyal İstihbaratında kullanılan yöntemlerden bir tanesidir(SIGINT)
Ekşi sözlükte açıklama:
"""9 dolarlık usb dvb-t tv stick ve bir bilgisayar ile 26-1800 mhz arasındaki tüm frekansları dinlemenizi sağlayan müthiş bir "hack". bu frekans aralığı, el telsizlerinden, meteoroloji uydularına kadar pek çok cihazın çalıştığı aralığa dahil. hatta teorik olarak cep telefonlarını bile dinlenebilir. tabi bunları stickin yanında gelen dandik antenle yapmak pek olası değil, ben ambulans telsizlerini dinleyebildim ama pek düzgün ses aldığım söylenemez. meteoroloji uydusundan resim almak gibi niyetleriniz varsa mutlaka düzgün bir anten edinmeniz veya yapmanız gerekiyor. yazılım tarafında windows için sdr#, mac os ve linux için gqrx iş görüyor.

http://www.rtl-sdr.com/ adresinden daha detaylı bilgilere ulaşılabilir ve telekulak diye içeri atılabilirsiniz* """

SDR:
Yazılım tabanlı radyo, radyonun donanımsal bileşenlerinin yazılım tarafında kullanılması prensibine dayanmaktadır. SDR teknolojisi ile pek çok uygulamanın yapılması mümkün olmakla beraber günümüzde daha çok haberleşme sistemlerinin takibi, sinyal istihbaratı ve dijital sinyal işlemeye (Digital Signal Processing) dayanan çeşitli güvenlik uygulamalarında kullanılmaktadır.

Daha detaylı bilgi:
Hidden content
Bu içeriği görebilmeniz için bu konuya cevap vermeniz gerekmektedir.
 
Mesajlar
304
Credits
0
Buna Hack forum demek yanlış olur sadece listening yapabiliyorsun frekansı bozup yönlendirme yapabilseydin bu Hack olurdu. Dinleme yaparsan da resmi konuşmaları dinlersin polisler ve istihbaratçılar önemli olaylar için 1980 yılından kalma telsiz kullanmaz daha yüksek frekanslar çalışan cihazlar kullanırlar
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar