Neler yeni

Pentester'in Hayatını Kolaylaştıran 6 OSINT Araçları (1 Viewer)

Arık Böke

Grafiker
majorrr
Mesajlar
356
Credits
0
bir müşterinin internete bakan sistemlerine giriş testi yapmakla görevlendirilmiş bulunmaktasınız. Güvenlik değerlendirmesi yakında sona ermektedir ve zaman içerisinde tüm bunlara rağmen, müşterinin ağları ve sistemleri ve ayrıca saldırı hedefleri hakkında bilgi edinmek için makul bir çözüm bulmak zorundasınız. İlk adım her zaman olabildiğince fazla bilgi toplamaktır, ancak bu işlem biraz zaman alabilir. Modası geçmiş komut satırı yöntemlerini kullanmaktan kaçınmak istiyorsanız, çok sayıda çözüm vardır. Uzun yıllar boyunca, uzmanlar penetrasyon testlerinde son derece hızlı ve güvenilir olduklarını kanıtlayan OSINT tabanlı araç ve hizmetlere yöneldiler. Bu makalede, OSINT'in ne olduğuna dair genel bir bakış sunacağız ve penetrasyon testlerinde yaygın olarak kullanılan araçlardan bazılarını listeleyeceğiz. Açık Kaynak İstihbarat Nedir? Açık kaynaklı istihbarat veya OSINT terimi, 1980'lerin sonunda ABD ordusu tarafından icat edildi. Bilginin dinamik doğasıyla, özellikle savaş alanlarında taktiksel düzeyde başa çıkabilmek için istihbarat reformunun gerekli olduğunu savundular. OSINT kavramı o zamandan beri farklı alanlara geçti ve şimdi yaygın olarak siber güvenlik alanında kullanılıyor. Açık kaynaklı istihbarat, halka açık kaynaklardan, çoğunlukla internet üzerinden toplanan bilgiler olarak tanımlanmaktadır. Bu terim internet bilgisi anlamına gelmez, çünkü halka açık bir kütüphane kitabından alınan bilgiler OSINT olarak da görülebilir (bir kütüphane halka açık bir kaynaktır). Güvenlik uzmanlarının günlük kullandığı bazı OSINT araçlarını inceleyeceğiz.


Spyse



Spyse , siber güvenlik alanında yeni bir gelişmedir. Bu arama motoru, OSINT teknolojisini kullanarak, ısmarlama algoritmalarla karıştırılarak veri toplamak için interneti her birkaç günde bir tarar. Bu verileri Spyse veritabanında depolarlar ve kullanıcılar için anında kullanılabilir hale getirirler. Bu, bilgi toplama için zaman alıcı olabilen komut satırı yöntemlerini kullanma gereksinimini azaltır. Spyse hakkında bilgi sağlar: -IPv4 (Açık portlar, afişler, protokoller, ISS vb.) -DNS kayıtları -Dominler ve alt alanlar (web'deki en büyük alt alan veritabanı) -Dijital sertifika bilgileri Otomatik Sistemler (Sayı, IPv4 / IPv6 aralıkları, WHOIS verileri…) Google Dorks Google Dorks, bir dakikadan beri, 2002 yılına kadar kullanan uzmanlar ile birlikte olmuştur. Dorks'ın esnekliği onu alandaki en çok kullanılan araçlardan biri haline getiriyor ve bu sürecin kendi takma adı bile var - Google Hacking. Bilgi aramayı çok daha hızlı yapan operatörleri kullanır. Servisin sağladığı bazı operatörler ve indeksleme seçenekleri: -Filetype: öncelikle dosya türlerini bulmak veya belirli bir dizgiyi aramak için kullanılan bir işlemdir; -Intext: belirli bir sayfada metin bulmak için kullanılan bir indeksleme seçeneği; -Ext: Bir dosyada belirli bir uzantı aramak için kullanılır; -Inurl: bir URL’de belirli bir dize veya kelime bulmak için kullanılır; -Intitle: URL’de belirtilen kelimeler için bir başlık arayın;
The Harvester



Uzmanlar, e-posta hesaplarının yanı sıra alt alan adlarının, sanal ana makinelerin, açık bağlantı noktalarının ve afişlerin ve çalışan adlarının adlarını toplamak için Harvester'ı kullanır . Tüm bu bilgiler, arama motorları ve PGP anahtar sunucuları gibi kamu kaynaklarından toplanmaktadır.
Recon-Ng




Pentesters arasında popüler olan bir diğer araç ise Recon-ng'dir. Bu, Metasploit'e benzer bir arayüze sahip başka bir temiz keşif aracıdır. Recon-ng komutunu, sizi kabuk benzeri bir ortama yerleştiren komut satırından çalıştırabilirsiniz. Burada seçenekleri düzenleyebilir, keşif gerçekleştirebilir ve sonuçları çeşitli rapor türlerine gönderebilirsiniz. Komut tamamlama ve bağlamsal yardım gibi temiz özelliklerle dolu etkileşimli bir konsola sahiptirler. SpiderFoot




Linux ve Windows kullanıcıları için SpiderFoot'u öneririz. Bu Python ile geliştirilen başka bir yüksek yapılandırmalı açık kaynak keşif aracıdır. Kolayca bütünleştirilebilir, etkileşimli GUI ve güçlü bir komut satırı arayüzü SpiderFoot'u penterler için bir go-tool yapar. Araç akıllıca 100'den fazla OSINT kaynağını sorgular ve e-postalar, adlar, IP adresleri, alan adları ve daha fazlası hakkında bilgi toplar. Ayrıca, netbloklar, e-postalar, web sunucuları, vb. Tek bir hedef hakkında daha kapsamlı bilgiler bulabilir. SpiderFoot, verilerin test uzmanları için iş akışını çok daha kolay hale getirerek, birbirleriyle nasıl ilişkili olduğunu da anlar. ürpertici Bu açık kaynaklı istihbarat aracı, sosyal ağ platformları ve görüntü barındırma siteleri kullanarak coğrafi konum hakkında bilgi toplar. Oldukça ürpertici, değil mi? Raporlar, aşağıda gösterildiği gibi bir harita üzerinde sunulmaktadır ve verileri yere ve tarihe göre filtreleyebilirsiniz. Raporlar daha fazla çalışmak için CSV veya KML formatında indirilebilir. Creepy bir python yazılı araçtır ve Debian, Backtrack, Ubuntu ve Microsoft Windows gibi Linux dağıtımları için paketlenmiş bir ikili dosya ile birlikte gelir. Sonuç Bir profesyonel gibi keşif toplantısı yapmak istiyorsanız, kesinlikle OSINT'in kurumları ve ağları incelemeyi ve altyapıların nasıl işlediğini anlamayı kolaylaştırdığı için bu aletlerin kemerinizin altında olması gerekir. Bu araçlar yalnızca keşif için kullanışlı değildir, ancak ağınızı potansiyel tehditlerden korumak için de kullanılabilir. Bir hata ödülü kazanmış olsanız da veya yalnızca ağ güvenliğinizi korumaya çalışıyorsanız - bu araçları her zaman kullanıma hazır hale getirmelisiniz.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar