Neler yeni

Yeni Sandboxie Nedir ve Nasıl Kullanılır? (1 Viewer)

Mesajlar
17
Credits
260
Sandboxie bilgisayarınızı savunan bir programdır. Ücretsizdir.

tenor.gif


Sandboxie, yazılım kurulumlarının bilgisayarınıza muhtemel hasar tehlikesini ortadan kaldırmak amacıyla sanal birer kurulum diski açamaya yarayan bir yazılımdır sanaldisk içinde kurulan zararlı yazılımlar asla bilgisayarınıza yayılmamaktadır. 10 seneyi geçkin bir süredir bilgisayar kullanıcıları tarafından yoğun olarak kullanılmaya devam etmektedir.

Bilgisayarınıza indirilmiş olan yazılımda tehlikeli bir virüs bulunuyorsa bu yazılımı sanal diskinizde açtığınız vakit eser bırakmadan ve tehlikeli virüsler bilgisayarınıza yayılmadan kolaylıkla kurtarabiliyorsunuz.

Sandboxie bilgisayarınızda sanal kayıt ve sanal disk ürettiği için açtığınız programlar OKUNUR fakat bilgisayarınıza katiyen YAZILMAZ.

Yazılması sanal diskte bulunduğu için temizlenmesi ve silinmesi kolaydır.

Sandboxie programı yardımıyla bilgisayarınız zarar görmüyor ve yavaşlamasından kurtuluyorsunuz.

Sandboxie programını indirdikten sonra masaüstüne kısa yol oluşturulur. Masaüstünde bulunan Sandboxie ikonuna çift tıklayarak açılır. Bundan sonra oluşturulan diskte istediğiniz programı açabilir ve çalıştırabilirsiniz.



pjemkmp.png



Sandboxie Nasıl Kullanılır?

Sandboxie programına çift tıklayarak açalım. Açıldıktan sonra karşımıza Sandboxie
Control ve Yazılım Uyumluluğu penceresi açılacaktır. Bilgisayarınızda yüklü olan tüm programlar ve programlarla çalışabilecek programların listesi karşımızda olacaktır. İstediğiniz ve istemediğiniz programları EKLE ve KALDIR butonları ile ekleyip, kaldırabilirsiniz.

kth3gsu.jpg



Gerekli olan her şeyi seçtikten sonra TAMAM butonuna basarak devam ediniz. Programı kolaylıkla kullanabilmeniz için karşınıza kullanım sihirbazı penceresi açılacaktır. Kullanım sihirbazının verdiği eğitimi kesinlikle alın. Sağ alt köşede bir simge göreceksiniz. Bu Sandboxie simgesine tıklayın İÇERİKLERİ SİL ve İLERİ butonuna tıklayarak sihirbazın sunduğu eğitimi tamamlayın. Sandboxie Control penceresinde Sandboxie DefaultBox tıklayıp Sandboxie ile çalıştır kısmından bilgisayarınızda olan hangi programı açmak istediğinizi burada seçiniz.

tjtzren.jpg



Sandboxie ile çalıştırdığınız programın ya da web tarayıcınızın kenarlarında sarı bir renk olacaktır bu sarı renk programın sanal diskte çalıştırdığınızı göstermektedir. Sanal disk içinde çalışmalarınız bittikten sonra kullanım sihirbazının gösterdiği gibi İÇERİKLERİ SİL butonuna basıp silerek sanal diskinizden çıkabilirsiniz.



Kolay Gelsin:)

Saygilarla:TheosForum.Org
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar