Neler yeni

Seo 'da rankları önemsizleştiren Spam Score (1 Viewer)

daykoTR

Hack 'i Şeytanlar Yapar Melekler Değil
kidemli152
Mesajlar
51
Credits
49
Merhaba İMT Ailesi
Seo çalışması yapan bir çok kişi yaptıkları projelere verdikleri yüksek emekten ve mesai 'den sonra bir rakip sitenin 3-4 hafta 'da kendi sitelerini geçip üst sıralara çıkması sonucu çıldırmıştır. Hemen Yeni gelen rakip siteyi incelerken kendi sitelerine kıyasla Domain Authority (DA) , Page Authority (PA), Alexa değerleri düşük ve içerik bakımından daha az olduğunu fark edince direk acaba ne hile yapıyor yada saldırımı yapıyor diye paranoya içerinde kaybolurlar.
Da, Pa, Alexa ve benzeri ranklar mutlaka önemlidir ama burada kontrol edilmesi ve kıyaslanması gereken ilk olarak Bu tarz değerler yerine Rakip sitenin optimizasyonu ve spam skorudur.

Rakip site bu kadar kısa sürede gelmesinin en büyük nedeni iyi bir anahtar kelime analizi, Kaliteli bir sunucu, resim ve kod optimizasyonu her şeyden önemlisi kaliteli içerik.
Malesef 'ki ülkemizdeki seo mantığı şu şekilde işliyor.
  • Site 'yi kur​
  • Arama motorlarına tanıt​
  • İçeriği bas​
  • Backlinki özellikle footer şeklinde sadece Da, Pa, Alexa değerleri yüksek sitelerden aban​
  • Sonuç = "Sana ellerimle seo yaptım :cautious: "​
Almış olduğunuz backlinklerde her şeyden önce spam score değerine bakın işte iyi bir site ve ktöü bir site arasındaki farkı görebilirsiniz.
1.png
2.png
Umarım ne demek istediğimi sizlere aktarabilmişimdir videolu anlatımlarda daha akıcı olacaktır şimdilik idare edin :)
Yaptığınız çalışmalarda siteyi arama motoruna değil kullanıcıya odaklı yapın ve en önemlisi free backlink & free traffic tarzı uygulamardan uzak kalın yorum backlinkleri kafanıza göre almayın. Doğru bildikleriniz bir başka nedenle çakışabilir.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar