Neler yeni

SEO nerede başlar ve biter ? Anahtar temaslar (1 Viewer)

Mesajlar
66
Credits
3,310
Herkese selamlar, bugun artık başlık geliştirirken bir cümle gibi her kelime’nin büyük harf ile başlamasını sonlandırıyorum. Tekrar merhaba, arkadaşlar bugun sizler ile seo’nun nerede ve nasıl başladığı ve nerede ve nasıl sonuçlandığı üzerine bir yazı paylaşmak istiyorum.

seo-nerede-baslar-ve-biter-1024x576.jpg

Bugun ki konumuz başlangıç ve bitiş noktaları. Arkadaşlar seo, kafada başlar ve kafada biter. Nasııııl ? Diye bir ses duyar gibi olmuyorum fakat, bu konu gerçekten böyledir seo öncelikle kafada planlanır ve google aramalarında görünürlüğünüz ve sıralamalarınız oluşmaya başladıkça kafaya tekrar güncellenerek çıktı girdi yapar ve tekrar kafada gelişmeye başlar ancak bu 2 aynı kafa’nın arasında neler olur ! Konuyu unuttum.

Ok. So, websitelerimizin iç tasarımını gerçekleştirmeden önce iyi bir anahtar kelime planlaması geliştirmiş olmamız gerekiyor, bunun için google adwords keyword planner’ı ücretsiz olarak kullanabilirsiniz, veya üşenmeyeceğim ve yazacağım. Semrush veya ahrefs gibi seo araçları kullanabilirsiniz. Papara,ziraat bankası veya garanti bankası kullanıyorsunuz (hesap kartı olabilir ) sanal kart oluşturarak, semrush 15 günlük deneme sürümünü ücretsiz olarak alabilir ve daha sonra 15 günün bitiminde sanal kartınızı kapatabilirsiniz. Ahrefs deneme sürümünü kapattığı için 99 dolar minumum ödemeniz gerekecektir.

Anahtar kelime kümeleri

So, anahtar kelime planlar’ken hacimleri merkez’e alarak kendinize küçük şemalar çizmelisiniz, bu şemalar size anahtar kelime grublarını oluşturmak için harika bir ayrıştırıcı olacaktır. Anahtar kelimelerinizi ”sıralı eşleşme” merkezinde geliştirmeli ve belli aralıklarda anatar kelime sayısı değil ancak ”toplam anahtar kelime hacimleri” belli bir dengede olmalıdır.

Anahtar içerikler geliştirme

Anahtar kelime grublarınızı
geliştirdikten sonra elinizde belli grublar’da kelimeler ve bunların hacimleri olacağından dolayı, bu grubları ayrı ayrı değerlendirmelisiniz. Anahta kelime grubu merkezinde içeriklerinizi geliştirirken, bir kullanıcı gibi düşünmeli ve kullanıcıların ilgi,alakası ve sorunları üzerinden geliştirdiğiniz bu içerikler gerçekten doğal ve optimize edilmiş olmalıdır.

Anahtar url yapıları

Websayfalarınızın
url yapıları oldukça önemlidir, bir nevi kanallar diyebileceğimiz bu alan çok dikkatli geliştirilmelidir. O yüzden linkbuilding ciddi bir iştir, bir websayfası geliştirirken url yapıs ne kadar önemli ise bir url nin başla bir url ile teması yani bağlantı bütünlüğü stratejiside okadar değerli ve önemlidir.Url yapılarımızı anahtar kelimeler ve aranma hacimleri üzerinden geliştirmek doğru bir yol olacaktır.

İç bağlantı şeması

Arkadaşlar işte geldik en kritik noktaya ! Burası çok değerli, yukarıda da belirtiğim gibi url yapısı ne kadar önemli ise sayfaların birbirleri ile geliştireceği iç bağlantı inşaası okadar önemlidir. Burada anahtar kelime grublarına inerek, birbirleri ile alakalı olan anahtar kelime grubları üzerinden geliştirilen sayfaların birbirleri ile bağlantı inşaası geliştirmesi en doğru seçenek olacaktır. Burası çok ince düşünülmeli, planlanmalı ve geliştirilmelidir.

Dış bağlantı temasları

Son aşamaya gelmeden artık sayfalarımızın birbirleri ile geliştirikleri harika bağlantıların yarattığı iç güç ve kullanıcıların sorunları ve alakaları ile alakalı ve hacimleri olan anahtar kelimeler üzerinden geliştirilen içeriklerin dış bağlantı temasları ile güçlü bir otoriter konuma geçmesini sağlayacak hamle ! Geliştirilecek olan dış bağlantı inşaası ile mümkündür ! Artık anahtar kelimeler ve +anahtar kelimeler google aramalarında kendilerine sıralamalar kazanmaya başlamıştır bile.

Seo sayfaları, rakipler ve denge

Son aşama tekrar kafaya gelerek artık, websitenizi takip ederken, backlink analizlerinizi gerçekleştirirken rakiplerinizi takip ederken, google aramalarını sürekli anahtar kelimeleriniz ve pozisyonları rakipler ve pozisyonları derkeeen ! Pazar ve güç arasındaki köprü kafanızda kurulur. Ve bu aşamadan sonra seo’yu kafanıza tekrar çıktı girdi yaparak bilirsiniz ki ! Denge derecesi nedir. Bu aşamadan sonra kafanızda bir aralık oluşur ve bu aralıkla seo çalışmalarınızı sürdürmeye devam edebilirsiniz. Bol şanslar, şampiyon.

 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar