Neler yeni

Siber Güvenlik Uzmanı Türleri (1 Viewer)

Arık Böke

Grafiker
majorrr
Mesajlar
356
Credits
0
Siber Güvenlik uzmanı

Siber güvenlik Uzmanı ise bilgisayar sistemlerindeki hataları bulan ve düzelten kişilerdir ve Verilerin korunmasını sağlarlar dijital dünyada zafiyetli sisteme yer yoktur.

Siber Güvenlik uzmanı Türleri

1- Hacktivistler: Kendi düşüncelerine ve yaşayış biçimlerine göre toplumda gördükleri yanlışları düzeltmeyi amaçlamışlardır. Siyasi düşüncelerini, politik sorunları halka duyurmak için popüler olan siteleri zafiyet bulma ve mesaj bırakırlar.
2- Siyah Şapkalılar: Siber güvenlik uzmanı türleri arasında en zararlıları ve bilgilileri siyah şapkalı hackerlerdır. Kendilerini o kadar çok geliştirmişlerdir ki her türlü site ve bilgisayarın açığını fark edebilirler ve o açıklardan sisteme giriş yapabilirler. Site ve bilgisayar açıklıklarından saldırarak sistemdeki bilgileri çalabilirler ve sisteme geri dönüşü olmayan hasarlar bırakabilirler.

3- Beyaz Şapkalılar: Beyaz şapkalılar Hacker türleri arasından en zararsız olanlarıdır diyebiliriz. Her türlü sistemi ve bilgisayarı ele geçirebilecek bilgiye sahiptirler. Sisteme giril yaptıktan sonra sistemin yöneticisine durumu bildirirler ve kapatmasını söylerler.

4- Gri Şapkalılar: Bu Siber Güvenlik uzmanı türleri için net bir şekilde iyi veya kötü tanımı yoktur. Genellikle yasal sınır içerisinde zafiyet işlemi yaparlar ama bazıları siyah şapkalılar kadar zararlı.

Siber Güvenlik Uzmanı Nasıl Olunur

mutlaka yazılım dili öğrenmeniz şarttır. gerekli yazılım dili Python Siber güvenlik araçları”programları” python dili ile yazılmıştır.
bilgisayarınıza sanal makine kurup “Virtualbox- işletim Sistemi Kali Linux” kurmak ve Sistem araştırması yapmak bunu port tarama programı kurmak sistem ile ilgili bilgi elde etmekten geçer.
Ip,Vpn,Proxy kavramların öğrenin ve sonra sistemlere zarar vermeden arka plan kodlarını inceleyin, localhost”yerel ağ” kurun ve sızma,koruma,saldırma gibi denemeler yapın hatta Python biliyorsunuz kendi siber güvenlik araçlarınızı yapın.
Kali Linux Terminal komutlarını ve Windows Cmd komutlarını öğrenin ilk başta yararını göreceğinize teminat veririm.
Elbette kendinizi geliştirmek istiyorsanız İngilizce, Kodlama dilleri,Terminal komutları, siber güvenlik araçlarını öğrenmek ve kendinize güvenmekle başlayın.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar