Neler yeni

Siber Saldırı ve Güvenlik (1 Viewer)

Mesajlar
7
Credits
0
Selam Arkadaşlar Konumda Siber Saldırı ve Güvenliği Anlatacağım.



Siber Saldırı Nedir?


Günümüzde Hızla Gelişen Teknoloji Gelişirken Aynı Zamanda Sorunlarıda Yanında Getiriyor. Kötü Hackerler Yani Dİğer Adı İle Siyah Şapkalı Hackerler İnternet Sitelerine, Mobil Cihazlara ve Bilgisayarlara Saldırı Amaçlı Ürettiği Trojenler ve Scriptler Yollanarak/Kurularak Sistem Bilgilerini Ele Geçirme Ve Ya Devre Dışı Bırakmak amaçlı Yaptıkları İşe Siber Saldırı Denir.








Siber Saldırı Türleri


Siber saldırı iki şekilde yapılabilir. Birinciye saldırı yönteminde saldırı yapılacak ortamın şifre bilgileri ele geçirilir. Kişilerin şifre bilgileri alınır, web adreslerine dönüyor saldırı işlemi hazırlığı yapılır, devamını da virüs içeren mesajlar ya da içerikler gönderilerek sanal saldırı işlemi yapılır. Bu işlemde saldırı öncesi bir takım hazırlık ve bilgi toplama işlemi yapılır, bu işlemden sonra saldırıya geçilir. İkinci saldırı yöntemi hisseye siber ortamdan bireye psikolojik baskı oluşturarak onu küçük düşürecek bir şekilde saldırı yapılmasıdır.





Kimler Sİber Saldırıya Maruz Kalır?

Siber Saldırıya Daha Çok Teknolojiden Tam Anlamayanlar Maruz Kalır. Yani, İnterneti Sıklıkla Kullanan ve Bilmediği Programı indiren ve ya Bilmediği Gelen Linklere Tıklayanlar Maruz Kalır.





Bunlara Karşı Güvenliği Nasıl Sağlarız?


Öncelikle Siber Saldırıya Maruz Kalmamak İçin Cihazı Tamamen Bilmenize Gerek Yoktur. Yani Şöyle Söyleyeyim Bilmediğiniz Bir Programı İndirerek Başta Hata Yaptığınızı Anlamalısınız. Dikkatlı Olmalısınız yani Bir Program İndireceksiniz Cihazınıza Programın Ortalama Boyutu 10MB Ama Bir Linke Girdim 10KB. Bu Nedir Android Telefonlara Sızmak İçin Kullanılan Bir Virüs (Trojan)'tür. Bilgisayarınıza Oyun İndireceksiniz Boyutu Ne, 100MB Bir Siteye Giridm 100KB. Bu Nedir Bilgisayarla Sızmak İçin Kullanılan Bir Virüs (Trojan)'tür.








Bunlara Maruz Kalmamak İçin Herşeyi Kontrol Etmek ve Cihazınızı Bilinçli Kullanmanız Gereklidir.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar