Neler yeni

Sinovac Çin aşısı (CoronaVac) güvenilirmi (1 Viewer)

MecTruy 

Yaşlı Kurt
1111xx
Mesajlar
1,469
Credits
29,407
Çinli ilaç şirketi Sinovac tarafından üretilen ve henüz 3. faz denemelerinde olan CoronaVac aşısından 50 milyon doz şeklinde sipariş edildiğini biliyoruz ve 3 milyon dozluk ilk partın çoktan ülkemize ulaştığını gördük. Ancak aşının çin menşeili olması sebebiyle Türk halkı bir güvensizlik yaşıyor, bu konuda güvenin yada güvenmeyin deme hakkım yok sadece bu makalede araştırmalarım sonucu elde ettiğim birkaç bilgiyi paylaşacağım.

Bir yabancı doktor ile Covid-19 hakkında konuşma gerçekleştirdim, konuşma aslında Covidin sebebp olduğu yıkımlardan başladı sonrada Çin aşısına kadar geldi. Bende herkes gibi çin aşısının güvenilir olup olmadığı konusunda kuşkularım oduğu için ve hazır fırsatı yakalamışken yabancı bir doktorun görüşünü öğrenmek istedim, benim beklediğimin aksine Çin aşısına son derece sıcak baktığını gördüm, bana söylediğine göre Çin virology konusunda çok ileri bir ülke ve birçok virology labrotuvarı mevcut, virology yani viruslerin incelendiği ve araştırmalar yapılan enstitülerdir. Çin bu konuda birçok ülkeden çok daha ileride olduğunu ve özellikle SARS virüs ailesine çok hakim olduklarını söyledi, üretilen aşıların dünya sağlık örgütünün denetimi altında ve onayıyla olduğunu belirtti , yani herhangi bir güvensizlik duyulmamasını tam aksine BionTech'in ürettiği aşıya karşı temkinli olunması gerektiğini açıkladı bana, sebebini sorduğumda ise BionTech ve Moderna'nın mRNA tekniği ile aşı ürettiğini ve bu tekniğin daha önce uzun süreli testlerden geçmediğini , mRNA teknikli aşıların direkt olarak hücreye nufus ettiğini söyledi, geleneksel Çin aşısının tercih edilmesinin daha doğru olduğunuda konuşmasına ekledi arkadaşlar.

Ben bunu sizlerle paylaşmak istedim, Çin aşısı konusunda kişisel olarak henüz bir fikrim oluşmasada bazı konularda bilgisi olmayan arkadaşlar için yayınlamış oluyorum. Covid-19 çıkış yeri olarak gösterilen wuhan şehrinde çok önemli bir virology laboratuvarı varmış.


Wuhan Institute of Virology
 
Mesajlar
1,647
Credits
1,445
İtalyanlar Aşıyı Bulacak Görürsünüz Demedi Demeyin İlk Vaka Çinde Değil İtalyada Görüldü Aşıyı Avrupa Birliğide Bulabilir Çin Aşıyı Bulamaz
 

SHuTTeRLooK

Forumun en eski üyelerinden :)
stad
cracker
Mesajlar
1,617
Credits
424
Hayırlısı diyelim
Çoğu kişi aşı olmyacak gibi
Türkiye 50 milyon aşı şipariş etmiş
Gerçekten yazık :/
 

Fabriel 

FabSec Lab.
titan
vip
Mesajlar
546
Credits
2,385
Her ilacın bir yan etkisi illa olacaktır,bunları senin benim gibi insanlar raporluyor ve buda bir ilaç aldığınızda içinden çıkan ilaç prospektüsü okuduğunuzda anlarsınız yan etkiler seyrek,yaygın,yaygın olmayan bunlar mutlaka okunmalıdır ilaçların diğer ilaçla etkileşimi.
Sende olmaz yan etki,bende olur.Sana iyi gelen aşı,bana iyi gelmeyebilir vucüt bağışıklık oluşturmayabilirde bir sürü gözlem ve teste tabi tutulmalı.Mesala pfizer BioNTech aşısı olurum diyenler pfizer vurulanlar yüz felci geçirdi,öldü,fenalaştı haberinden sonra çin aşısı olmaya karar verdi çoğunluk.
inaktif aşı ve mRna aşı ikisi farklıdır.
inaktif uzun yıllardır kullanılan yöntem olmuştur.
MRna yeni nesil yöntem çok yeni olmasada.
Fakat pfizer'de kötü diyemeyiz.

2 aydır korona ile savaştım kan testlerim pcr testim negatif çıkmıştı fakat akciğer tomoğrafisinde buzlanma lekeleri vardı yayılmıştı.Nefes alamıyordum.Çok zor geçti bitkisel takviyelerin yanı sıra karantinadan çıkmadım kimseyle görüşmedim.

Zor toparlandım saniyeler içinde fenalaşıp hastaneye kaldırıldım.Oksijen verilmişti o gün çok fayda bile etmedi.Sonra karaciğer,bagırsak,kalp virüs organlara adeta hucüm ediyor her biri için ayrı test yaptırdım ayrıntılı biraz toparlanınca.Sonuçlar temiz akciğerde tahrib yaratıyor eskisi gibi nefes alamıyorsun iyileşmesi zaman alıyor ve özellikle zatüre geçmişiniz varsa sıkıntı.

Olduğum aşılar

Prevenar 13 zatüre aşısı ömür boyu koruyor.

Zatüre aşısı önemli ikinci kez korona olunca risk yarıya iniyor.

Grip aşısı mevsimsel

Covid 19 aşısı henüz olmadım biraz daha bekliyorum.

Korona atlatanlar mutlaka bir antikor testi yaptırın hastalıktan sonra vucüt antikor üretmişmi.

Antikor sizi 2 -3-6 ay koruyabilir fakat mutasyonlu virüslere karşı koruma sağlamaz.

Eğer koronaya yakalanmadıysanız zatüre aşısı mutlaka olun yakalanınca hastalığa yoğun bakımlık olup entübe olmaktan iyidir.

3 kat maske kullanın tek işe yaramıyor.

Temizlik her zaman önemli bir şey zaten şu an altından daha değerli şeyleri yazayım dezenfekte,peçete,maske,mesafe,temiz hava,düzenli beslenme bağışıklığı güçlendirmek kısaca.

Şu yoğun bakıma kaldırılanlar akciğerlere kadar hortum salıyorlar entübelere sürekli ilaç ve yüz üstü uyutuyorlar.Bazı kişilerde antikor gelişmeyebiliyor ölümlerin büyük sebebi.Vucüt bağışıklığı zayıf üstelik.

Not düşmek isterim maske alırkem ucuz diye merdiven altı 10-20 gibi rakamlara satılan maskeleri almayın.Eczanelerden alın maskeyi.

Üts mobil ile kutu üzerindeki barkodu taratatın takip sistemine kayıtlımı yoksa sahtemi bu önemli kutu üzerinde ce iso vb yazması önemli değil bunlar taklit edilebilir.En önemlisi ayrıntılı kutu üstünde bilgilerin olması üretici firma ve karekod barkod olması gerek.

Şu android uygulamasına play storeden erişebilirsiniz

ÜTS mobil uygulama adı


Ayrıca inceleyiniz internetten;

Pfizer’in pnömokok aşısı Prevenar 13 sektörün en saygın ödülü “Prix Galien”e layık görüldü.

Bu yazıda bilgi ve tecrübelerimi yaşadıklarımı özetledim ayrıntılı blog makalesi yazacağım kısa sürede.Sağlıcakla kalınız.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar