Neler yeni

Statik IP Nedir? Avantajları Nelerdir? (1 Viewer)

Arık Böke

Grafiker
majorrr
Mesajlar
356
Credits
0
Statik IP adresi, adından da anlaşılacağı gibi değişken olmayan, sürekli aynı olan IP’lerdir. Statik IP adresleri aynı zamanda özel IP adresi olarak da isimlendirilir. IP’nin açılımı Internet Protocol Address’dir.


Evimizde ya da mobil cihazlarımızda kullandığımız IP’ler eğer statik IP satın alınmadıysa dinamik IP adresi olarak kullanılmaktadır. İntenete bağlı olarak çalışan her cihazın mutlaka bir IP’si mevcuttur. IP’ler, statik ve dinamik IP olmak üzere ikiye ayrılır. IP adresleri, tıpkı bir telefon numarası gibidir ve cihazınız internete bağlanmasını, diğer sitelere ulaşmasını sağlayan adreslerdir.

IP adresleri belli bir protokol üzerinden belirlenir ve sınırlı sayıda IP adresi mevcuttur. Sabit IP adresi kullanıyorsanız, cihazınız yalnızca o adrese bağlanarak çalışır ancak dinamik IP adresi kullanıyorsanız, internete bağlandığınız anda ISS tarafında en müsait IP hangisiyse cihazınıza o IP atanır.

Statik IP Avantajları Nelerdir?
Statik IP adresi, diğer internet kullanıcıları ile paylaşmadığınız yalnızca size özel olan IP adresleridir. Özellikle yerel ağlarda ve ofis internet ağlarında güvenlik nedeni ile kullanılmasını önerilmektedir. Aynı zamanda internet hızlarında da büyük farklılık oluşabilmektedir. Özel IP satın alarak, ISS tarafından taahhüt edilen internet hızını, dinamik IP adreslerine göre çok daha verimli kullanabilirsiniz.

Statik IP Dezavantajları Nelerdir?
Özel IP adresleri cihaz sayısı az olan ağlar için kullanımı oldukça kolaydır. Ancak cihaz sayısı fazla olan ağlarda, özellikle büyük firmalar tarafında sorunlar çıkarabilmektedir. Sabit IP adres kullanımı için router’da her cihaza bir IP adresi tanımlanmalıdır. Cihaz sayısı fazla olduğunda, bu işlemi kontrol etmek güçleşebilir. İki cihaza aynı IP adresini vermek IP çakışmalarına ve bağlantı sorunlarına neden olabilir.

Statik IP Adresi Nasıl Satın Alınır?
Eğer ev ya da ofis internetiniz için bir sabit IP adresi satın almak istiyorsanız, ISS (İnternet Servis Sağlayıcısı) ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Kiralık sunucu hizmetiniz için Özel IP (Statik IP) almak istiyorsanız, barındırma hizmeti aldığınız firma ile iletişime geçebilirsiniz.
 
  • Like
Tepkiler: GnG

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar