Neler yeni

Web Siteniz için Temel Güvenlik Kontrolleri (1 Viewer)

Arık Böke

Grafiker
majorrr
Mesajlar
356
Credits
0
Bir internet sitesi yayınlamak, doğru bir şekilde yaparsanız kazançlı bir iş olabilir. Her durumda, internet siteniz için büyük bir güvenlik riski de ortaya çıkabilir. Sitenizi en yaygın saldırılara karşı korumak için, güvenli ve verimli bir şekilde ayarlamaları nasıl yapacağınızı bilmek önemlidir.

İşte dikkatle uygulamanız gereken adımlar:

Tahmin Edilemeyecek Bir Şifre Kullanın
Bu işe yaramaz bir ipucu gibi gelebilir, ancak güvenliğin çok önemli olduğu hesaplar da dahil olmak üzere, kaç kişinin aynı şifreyi birçok hesapta kullandığını bilseniz şaşırırsınız. Parolanız güçlü olsa bile — büyük ve küçük harflerin, sayıların ve özel sembollerin iyi bir karışımı — bir saldırganın tüm hesaplarınızda aynı parolaya sahip olduğunuzu tespit etmesi durumunda birçok hesabınız ve web siteniz dahil tehlikeye atarsınız.

Hatta şifreli şifreleriniz bile hacklenebilir, bu nedenle şifrelerinizi gizli tutmak için hiçbir şirketin güvenliğine güvenmeyin. İdeal olarak bu kuralı, yalnızca blogunuzla değil, bilgisayarınızla ve diğer dijital cihazlarla yaptığınız her şeye uygulamalısınız.

Paylaşılan Bloglar için Ayrı Hesaplar Açın
Blogunuzu başkalarıyla birlikte çalıştırıyorsanız, herkese belirli ayrıcalıklarla kendi hesaplarını vermek iyi bir fikir olabilir. Bu, özellikle ortaklarınız hakkında fazla bir şey bilmediğiniz ve onlara ne kadar güvenebileceğinizden emin olmadığınızda geçerlidir. Doğru bir şekilde ayarlarsanız, hiç kimse kendi içeriği dışındaki hiçbir şeye zarar vermemelidir ve böylece blog güvenli bir şekilde kalacaktır.

Bu sadece seninle ortakların arasındaki güven meselesi değildir. Ayrıca önceki ipucuyla aynı önemde. Uygun güvenlik uygulamalarını takip ediyorsanız ve blog hesabınız için benzersiz bir şifreniz olsa bile, blog için yeterli izne sahip olmaları durumunda yine de başkaları tarafından tehlikeye atılmış olabilirsiniz. Başkalarının kendi hesaplarına nasıl davrandığını kontrol edemezsiniz, ancak erişebileceklerini sınırlayabilirsiniz.

Mobil Cihazlardan Güvenli Bağlanın
Bazen, blogunuza güvenli olmayan bir cihaz veya ağ üzerinden bağlanmanız gerekebilir. Bilmediğiniz bir ağa (bir restoranın Wi-Fi’si gibi) bağlıyken Android telefonunuz üzerinden giriş yapmak, büyük bir güvenlik riski oluşturabilir. Düzgün şifreleme kullanıyor olsanız bile. Bir VPN kullanmak, bu alandaki sorunlardan kaçınmanın harika bir yoludur ve ayrıca genel olarak takip etmek için de iyi bir uygulamadır.

Bugünlerde bağlantınıza kimlerin girebileceğini bilmek zor. Bu nedenle, güvenilir bir VPN servisi bilgilerinizi güvende tutmak için önemli bir yol kat ettirebilir. Özellikle hassas ayrıntılarla uğraşmasanız bile, bir VPN yine de önemli bir yatırım olabilir.

Sık Sık Yedekleme Yapın
Bu, birçok insanın bariz bir şekilde önemsemediği ve pek çoğunun yapmadığı başka bir ipucudur. Düzenli bir yedekleme planının olması, ne olursa olsun bilgilerinizin güvende olmasını sağlamanın tek yoludur. Verilerinizi en az iki farklı yere yedeklediğiniz sürece — ideal olarak fiziksel bir alan dahil — verileri kaybetme riskiniz olmaz.

Reklam Ağlarına Dikkat Edin
Reklamlar, gelirinizi artırmak ve blogunuzu bir hobiden başka bir şeye dönüştürmek için iyi bir yol olabilir, ancak kullandığınız belirli ağlara dikkat edin. Kötü niyetli operatörlerin kötü amaçlı yazılımları, kötü kalite kontrolüne sahip ağlardaki reklamları sitenize yerleştirirler. Dolayısıyla, bu türden yeni bir ortaklık düşünüyorsanız, şirketin itibarını araştırmak için çok dikkatli bir araştırma yapın. Şüphe duyduğunuzda, tanıdık ve güvenilir bir ağ ile her zaman güvenli bir şekilde devam edin.

Sonuç
Blogunuzu bugünlerde tüm saldırılara ve özellikle sizi hedef alan davetsiz misafirlere karşı yüzde yüz korumanız mümkün değildir. Ancak, operasyonlarınızın genel güvenliğini artırmak için hala çok şey yapabilirsiniz. Bu, kötü niyetli insanların çoğunu uzak tutacaktır. Her zaman bu alandaki yeni gelişmeleri de göz önünde bulundurun, çünkü uzun vadede saldırganları kovma şansınızı artırmak istiyorsanız haberdar olmak şarttır.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar