Neler yeni

Haber Windows Dosya Gezgini'ndeki Simgeleri Değiştiriyor. (1 Viewer)

Kaisareia 

Düzenli Ordu
cracker
Mesajlar
2,834
Credits
13,261
İlk olarak https://blogs.windows.com/windows-insider/2020/02/20/announcing-windows-10-insider-preview-build-19569/']geçen yıl[/URL] yerleşik uygulamalardan başlayarak https://blogs.windows.com/windows-insider/2020/02/20/announcing-windows-10-insider-preview-build-19569/']Windows 10'daki simgeleri güncellemeye başladık[/URL] . O zamandan beri, dahil, Windows 10 boyunca güncelleme simgeler devam etmiştir https://blogs.windows.com/windows-insider/2020/03/05/announcing-windows-10-insider-preview-build-19577/'], Windows Güvenlik simgesi[/URL] , https://blogs.windows.com/windows-insider/2021/02/12/announcing-windows-10-insider-preview-build-21313/']Anlatıcı simgesi[/URL] ve en son https://blogs.windows.com/windows-insider/2021/03/17/announcing-windows-10-insider-preview-build-21337/']Notepad simgesi[/URL] . Şimdi, Dosya Gezgini'nde kullanılan sistem simgelerinin çoğunu güncelleyerek bir sonraki adımı atıyoruz.

Lütfen dikkat: Bu yapıya yükselttikten sonra, Hızlı Erişim'e sabitlenmiş tüm özel klasörler kaybolacaktır. Bu yapıya güncellemeden önce not alabilir veya biz bir düzeltme alana kadar güncellemeleri duraklatabilirsiniz.

https://46c4ts1tskv22sdav81j9c69-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/prod/sites/44/2021/03/file-explorer-icons.png'][IMG alt="Dosya Gezgini'nde yeni sistem simgeleri. "]https://46c4ts1tskv22sdav81j9c69-wp...ites/44/2021/03/file-explorer-icons.png[/IMG][/URL]
Dosyaları gösteren Microsoft ürünlerinde daha fazla tutarlılık sağlamak için klasör simgelerinin yönü ve varsayılan dosya türü simgeleri gibi çeşitli değişiklikler yapılmıştır. Özellikle, Masaüstü, Belgeler, İndirilenler ve Resimler gibi üst düzey kullanıcı klasörleri, onları bir bakışta ayırt etmeyi biraz daha kolaylaştıracak yeni bir tasarıma sahiptir. Ve evet, Geri Dönüşüm Kutusu simgesi de güncellendi!

https://46c4ts1tskv22sdav81j9c69-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/prod/sites/44/2021/03/[email protected]'][IMG alt="Dosya Gezgini'nde Fotoğraflar simgelerinden önce ve sonra."]https://46c4ts1tskv22sdav81j9c69-wp.../2021/03/[email protected][/IMG][/URL]
https://46c4ts1tskv22sdav81j9c69-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/prod/sites/44/2021/03/[email protected]'][IMG alt="Sabit sürücü ve Geri Dönüşüm Kutusu simgelerinden önce ve sonra. "]https://46c4ts1tskv22sdav81j9c69-wp...sites/44/2021/03/[email protected][/IMG][/URL]
Tahmin edebileceğiniz gibi, Windows 10'da birçok simge var ve daha fazla simge zamanla güncellenmeye devam edecek.

Windows Sandbox ve Microsoft Defender Application Guard (MDAG) iyileştirmeleri
Hem Windows Sandbox hem de Microsoft Defender Application Guard https://docs.microsoft.com/en-us/windows/security/threat-protection/windows-sandbox/windows-sandbox-architecture'], Windows 10'da yerleşik olarak bulunan özel kapsayıcı teknolojisinden yararlanır[/URL] . Daha önce, kapsayıcı çalışma zamanı ana bilgisayarla eşleşiyordu. Derleme 21343'ten başlayarak, kapsayıcı senaryoları için tasarlanmış ve optimize edilmiş yeni bir çalışma zamanı sunuyoruz. Hafiftir ve hem Windows Sandbox hem de Microsoft Defender Application Guard için daha hızlı başlatma sürelerine izin verir.

Bu değişikliğin Windows Sandbox içindeki uygulama uyumluluğunu etkilemesini beklemiyoruz. Ancak, bu önemli bir değişikliktir ve kullanıcılar bazı davranış farklılıklarıyla karşılaşabilir.

Ek olarak, Windows Sandbox artık yeni Chromium tabanlı Microsoft Edge tarayıcısını da içeriyor ( https://blogs.windows.com/windows-insider/2021/02/12/announcing-windows-10-insider-preview-build-21313/']Derleme 21313[/URL] itibariyle ). https://docs.microsoft.com/en-us/windows/security/threat-protection/windows-sandbox/windows-sandbox-overview']Windows Sandbox'ı[/URL] kullanmaya https://docs.microsoft.com/en-us/windows/security/threat-protection/windows-sandbox/windows-sandbox-overview']nasıl[/URL] başlayacağınıza https://docs.microsoft.com/en-us/windows/security/threat-protection/windows-sandbox/windows-sandbox-overview']ilişkin[/URL] talimatları burada bulabilirsiniz .
 

Kaisareia 

Düzenli Ordu
cracker
Mesajlar
2,834
Credits
13,261
Değişiklikler ve İyileştirmeler

Başlat'taki Windows Yönetimsel Araçlar klasörünün adını Windows Araçları olarak değiştiriyoruz. Windows 10'daki tüm yönetici ve sistem araçlarını daha iyi organize etmek için çalışıyoruz.
[Haberler ve ilgi alanları] Sunumla ilgili https://blogs.windows.com/windows-i...insider-preview-build-21313/']güncelleme[/URL] : Diller ve pazarlarla ilgili https://blogs.windows.com/windows-i...-windows-10-insider-preview-build-21313/']son güncellememizin[/URL] ardından, bu hafta deneyimi Çin'e de tanıtıyoruz! Windows Insider'lar için haberleri ve ilgi alanlarını sunmaya devam ediyoruz, bu nedenle henüz Dev Channel'daki herkes tarafından kullanılamaz.
Şimdi, Basitleştirilmiş Çince IME'leri kullanarak Geliştirme Kanalındaki tüm Windows Insider'lar için http://aka.ms/wip21313']yeni IME aday pencere tasarımını kullanıma[/URL] sunuyoruz.
Dokunmatik klavyedeki "Yardım Alın" bağlantısını şimdi "Daha fazla bilgi edinin" demek için güncelliyoruz.
Dosyaları yeniden adlandırırken Dosya Gezgini'ni, imlecinizi dosya adındaki sözcükler arasında hareket ettirmek için CTRL + Sol / Sağ ok ve diğer yerlerde olduğu gibi bir seferde sözcükleri silmek için CTRL + Delete ve CTRL + Backspace kullanmayı destekleyecek şekilde güncelliyoruz. Windows'ta.
Windows'ta ağla ilgili yüzeylerde bazı güncellemeler yaptık, böylece görüntülenen semboller https://blogs.windows.com/windows-i...ncing-windows-10-insider-preview-build-21327/'], Dev Channel'da yakın zamanda eklediğimiz güncellenmiş sistem simgelerini[/URL] kullanır .
Geri bildirime göre, Paylaşılan Deneyimler sayfası hesap bağlantınızla ilgili bir sorun tespit ederse, artık bildirimleri kapatılması gereken tekrarlanan bildirim tostları yerine doğrudan Eylem Merkezine gönderecektir.
Düzeltmeler

Belirli NVMe sürücülerine sahip cihazların disk sıfırlamaları veya WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hata kontrolleri yaşadığı bir sorunu düzelttik.
Bazı cihazların DPC_WATCHDOG_ERROR hata kontrollerini aldığı bir sorunu düzelttik.
1.0.0.4 sürücü sürümünü çalıştıran Realtek ağ bağdaştırıcılarına sahip bazı cihazların aralıklı olarak ağ bağlantısı kaybı yaşamasına neden olan bir sorunu düzelttik.
[Haberler ve ilgi alanları] Bazı durumlarda haberler ve ilgi alanları düğme metninin yanlış yüksek kontrast rengi kullandığı bir sorun düzeltildi.
[Haberler ve ilgi alanları] İnternet erişimi olmadan Windows'ta oturum açarken haberlerin ve ilgi alanlarının kullanılamaması, ancak çevrimiçi olduğunda geri dönmesi sorunu düzeltildi.
[Haberler ve ilgi alanları] explorer.exe için performansı ve güvenilirliği artırmaya yardımcı olmak için birçok düzeltme yaptık.
Explorer.exe'nin Olay Kimliği 1002 ile çökmesine neden olan bir sorunu düzelttik.
Geri Dönüşüm Kutusu ile etkileşim sırasında oluşan bellek sızıntısını düzelttik.
İndeksleyici ile ilgili en son Dev Channel sürümlerindeki bir kilitlenmeyi düzelttik; bu, bir yükseltmeden sonra ilk önyüklemede Başlat menüsünü veya diğer uygulamaları başlatamamayla sonuçlanabilir.
Yenileme hızı yüksek bazı monitörlerde oyunların yalnızca 60 Hz'de çalıştığı bir sorunu düzelttik. Bu sorun, değişken yenileme hızına sahip monitör senaryolarında da yırtılmaya neden olmuş olabilir.
Yakın zamanda yükleme sırasında bazı uygulamaların kilitlenmesine ve potansiyel olarak diğer etkinliklere neden olan temel bir sorunu düzelttik.
Bazı uygulamaların beklenmedik bir şekilde "Yeni ayarların geçerli olması için bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekir" şeklinde bir mesaj görüntülemesine neden olan temel bir sorunu düzelttik. son günlerde.
Son Dev Kanalı derlemesinde, monitör dikey yöne ayarlandığında ikincil monitörlerde bulanık metinle sonuçlanan sorunu düzelttik.
Son sürümlerde WIN + Shift + Sol / Sağ Ok'un güvenilirliğini etkileyen bir sorunu düzelttik.
Dosya Gezgini'nin özellikler iletişim kutusunda büyük kapasiteli sürücüler için boyut bilgilerinin kesilebildiği bir sorunu düzelttik.
Ayarların üst kısmındaki başlığın bazı dillerde metnin kesilmesine neden olabilecek bir sorunu düzelttik.
Pencereyi yeniden boyutlandırırken Ayarlar başlığındaki kullanıcı profili resminin titremesine neden olan bir sorunu gidermeye yardımcı olmak için bir düzeltme yaptık. Yükseltmeden sonra hala bunu fark ediyorsanız lütfen bize bildirin.
Ses uç noktaları değiştirildikten sonra Ses Ayarları'ndaki ses kontrollerinin çalışmayı durdurmasına neden olan bir sorunu düzelttik.
Kısa süre önce Ağ Durumu ayarları sayfasında Özellikler ve Veri Kullanımı seçeneklerinin eksik olduğu bir sorunu çözdük.
"Gelişmiş dokunmatik yüzey hareketi yapılandırması" nı arayıp sonucu tıkladığınızda, bunun belirli Ayarlar sayfasını değil, yalnızca Ayarlar'ı başlattığı bir sorunu düzelttik.
Görev çubuğundaki Windows Update simgesine çift tıklayarak başlattıktan sonra Ayarların bazı Insider'lar için kilitlenmesine neden olan bir sorunu düzelttik.
Azure Data Studio'nun ARM64'te daha yeni bir sürüme güncellenmesini engelleyen bir sorunu düzelttik.
https://docs.microsoft.com/en-us/do...exe-native-image-generator']Ngen.exe'nin[/URL] ARM64'te .NET Framework ikili dosyalarını önceden derleyememesine neden olan sorunları düzelttik.
Dokunmatik klavyenin bazı alt tuşlarının kesilmesine neden olabilecek bir sorunu düzelttik.
Diğer düzenlerden farklı olarak, küçük dokunmatik klavye düzenini kullanırken dokunmatik klavyenin üst sırasındaki bir hareketin karşılık gelen sayıyı eklememesine neden olan bir sorunu düzelttik.
Açık ve koyu tema arasında geçiş yaptıktan sonra IME aday pencerelerinde görüntü sorunlarına neden olabilecek bir sorunu düzelttik.
Çok uzun bir metin dizisi yazdıktan sonra Japonca IME'nin devre dışı kalmasına neden olan bir sorunu düzelttik.
Japonca IME ile yazarken Excel'de ÜSTKRKT + Boşluk kullanmanın mümkün olmadığı bir sorunu düzelttik.
Kana giriş modunda yazarken "を" ile başlayan bir cümlenin girilmesinin mümkün olmadığı Japonca IME ile ilgili bir sorunu düzelttik.
Bilinen Sorunlar

[Oyun] Bu yapıda belirli oyunların çökebileceği, bir oyun farklı bir cihazda oynandığında kaydedilen verileri senkronize etmemesi veya yeni bir oyun yüklendiğinde kaydedilmemesi gibi bir sorun var. Bir düzeltme üzerinde çalışıyoruz, ancak bunun sizi etkileyebileceğine inanıyorsanız, olası herhangi bir veri bozulmasını önlemek için düzeltmeye sahip yeni bir yapı yayınlayana kadar güncellemeleri duraklatmanızı öneririz.
[Dosya Gezgini] Bu yapıyı yükledikten sonra, Dosya Gezgini'nde Hızlı Erişim'e sabitlenen tüm klasörler kaybolacaktır. Lütfen yükseltmeden önce nelerin sabitlendiğini not ettiğinizden emin olun, böylece bu klasörleri tekrar bulabilirsiniz.
[Dosya Gezgini] Bazı Insider'lar, Hızlı Erişim'in tüm klasörler bölümünün eksik olduğunu görebilir. Bununla karşılaşırsanız, bu dizeyi silmek% appdata% \ Microsoft \ Windows \ Recent \ AutomaticDestinations \ f01b4d95cf55d32a.automaticDestinations-ms bölümü geri getirecek, ancak sabitlemesi kaldırılan öğeleri geri getirmeyecektir. Bunun için bir düzeltme üzerinde çalışıyoruz ve sabrınız için teşekkür ederiz.
Yeni bir yapı kurmaya çalışırken, güncelleme işleminin uzun süre askıda kaldığına dair raporları inceliyoruz.
Mevcut sabitlenmiş siteler için yeni görev çubuğu deneyimini etkinleştirmek için çalışıyoruz. Bu arada, siteyi görev çubuğundan ayırabilir, edge: // apps sayfasından kaldırabilir ve ardından siteyi yeniden sabitleyebilirsiniz.
[Haberler ve ilgi alanları] Açılır pencerede açılan bir bağlam menüsünü kapatmak için ESC tuşuna basmak, bunun yerine tüm açılır pencereyi kapatır.
[Haberler ve ilgi alanları] Bazen haberler ve ilgi alanları açılır pencereleri kalemle göz ardı edilemez.
[ARM64] Qualcomm Adreno grafik sürücüsünün önizleme sürümünü Surface Pro X'e yükleyen çalışanlar, ekranın parlaklığının azalmasıyla karşılaşabilir. Bu sorun, https://aka.ms/x64previewdriverprox']https://aka.ms/x64previewdriverprox adresindeki[/URL] önizleme grafik sürücüsünün güncellenmiş bir sürümüyle düzeltildi . Bu sorunu yaşıyorsanız, lütfen daha fazla bilgi için https://aka.ms/AAb3ey4']geri bildirim koleksiyonuna[/URL] bakın .
Giriş ekranındaki ağ açılır penceresi bu yapıda açılmıyor, bu da oturum açmadan önce yeni bir ağa bağlanmanızı engelleyecektir. Hesabınız oturum açmak için internet gerektiren bir durumdaysa, sorunu çözerek çalışabilirsiniz. Ethernet'i takmak, cihazı önceden yapılandırılmış bir Wi-Fi ağının menziline sokmak veya önce başka bir mevcut hesapla oturum açmak.
El Yazısı Giriş Paneli, bu derlemeyi çalıştıran ARM64 PC'lerde kalem girişi için çalışmayacaktır.
Bu yapıda, bazı Insider'lar için Arama'nın başlatılırken kilitlenmesine neden olabilecek bir sorun var. Bir düzeltme üzerinde çalışıyoruz.
Önemli İçeriden Bilgi Bağlantıları

Sen edebilirsiniz https://aka.ms/wip-docs']burada, Windows İçeriden Programı belgelere göz atın[/URL] piyasaya yeni özellikler ve güncellemeler tüm listesi şu ana kadar inşa dahil. Bu yapı için listelenen özelliklerden hiçbirini görmüyor musunuz? Dev Channel'da olduğunuzdan emin olmak için https://aka.ms/winsider-settings']Windows Insider Ayarlarınızı[/URL] kontrol edin . İşlerin beklediğiniz gibi gitmediğini bize https://aka.ms/InsiderMissingFeature']bildirmek için buradan geri bildirim gönderin[/URL] .



Hangi yapının hangi Insider kanalında olduğuna tam bir göz atmak istiyorsanız, https://aka.ms/flighthub']Flight Hub'a gidin[/URL] . Bir yapının yayınlanması ile Uçuş Merkezi'nin güncellenmesi arasında küçük bir gecikme olacağını lütfen unutmayın.





https://blogs.windows.com/windows-i...build-21343/?utm_source=Kaisareia']Announcing Windows 10 Insider Preview Build 21343[/URL]
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar