Neler yeni

XAMPP ve DVWA kurulumu MYSQL vb sorunları fixleme dahil (herkese açık konu) (1 Viewer)

Ziarthlikin 

Özel Ekip
onursal
Mesajlar
380
Credits
366
Selamlar PC ile ilgili biraz sorun yaşadım ama hala hayattayız değil mi? :) neyse konumuza dönelim bugün sizlere DVWA ve XAMPP in Windows için nasıl kurulacağını kurulma sonrası olası hataları nasıl çözeceğimize değinmek istiyorum.


Öncelikle
XAMPP İNDİR
Bu linkten XAMPP uygulamasını indirelim kurulumu esnasında herhangi bir değişiklik yapmaya gerek yoktur next next şeklinde kuralım kurulum sonrası ekrana controlpaneli açılır açılmazsa manuel olarak açın.

İNDİRME ESNASINDA SORUN YAŞAYANLAR
önceden xampp indirmiş kişiler hata alabilir sebebi aynı dosya dizinin dolu olmasıdır xampp klasörünü silerseniz tekrardan dosya oluşturur ve oraya kurar kendini ilk sorun çözüldü.


Şimdi ise DVWA İNDİR sitesinden download a tıklayarak DVWA için indirme sağlayalım..

İndikten sonra control panelinden Apache ve MySQL için starta basalım yeşil renk geldiyse olmuştur.

YEŞİL RENK SORUNU
bunun sebebi port kaynaklı olur edit yaparaktan portu değiştirirseniz sorun olmaz fakat bu hatanın çıkma olasılığı çok nadirdir..



Explorer kısmına tıklayalım htdocs a basalım, isterseniz burdakileri silebilirsiniz veya kalabilir sorun değil opsiyonel bir seçenek. (Ben sildim)


Rar dosyamızı açalım içindeki klasörü htdocs un içine atalım şimdi birkaç düzenleme yapacağız


İsmini düzenle yapalım ve dvwa olarak değiştirelim ardından dvwa ya tıklayalım config adlı dosyaya girelim .dist kısmını silelim ve kaydedelim.
Burda dvwa olarak değiştirme sebebimiz boşu boşuna uzun işlemler yapmamak kısa tutmak için :)


Ardından local hostumuza girelim eğer sildiyseniz direk gelir ekran silmediyseniz kendiniz arama kısmından /dvwa olarak girmeniz gerekiyor.


Şimdi aşağıya inip creat tuşuna basıyoruz eğer sorun çıkmazsa giriş ekranı gelir ve admin password şeklinde giriş ekranından giriş yapabilirsiniz..

HERKESTE ÇIKAN MYSQL SORUNU
Sorun çıkarsa XAMPP den Explorer yapın ve htdocs a tıklayın dvwa ya giriş yapın ardından confige girelim burdaki PHP dosyasını düzenlemeniz gerekiyor notepad ile açalım.


21. Satırda db_password kısmı var ordaki passwordu silelim boş bırakalım.(tırnak işaretlerini silmeyin.)


Kaydedip çıkalım ve tekrar local hostumuza girelim aynı adımları tekrarlayalım ve creat diyelim bu sefer giriş paneli gelecektir.


kullanıcı adı: admin
şifre: password


Olarak giriş yapabilirsiniz ve kullanmaya başlayabilirsiniz çoğu kişinin aldığı config ve mysql hatasını fixlemiş bulunmaktayız herkese iyi günler dilerim...

konuyu gizlemicem herkesin faydalanması adına fakat copy paste yapmayın telif atarım ha :)
 
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar