Neler yeni

Ermenistan Yenilgiyi Kabul Etti (1 Viewer)

say

ez152
Mesajlar
29
Credits
0
xaz.7-1.jpg.pagespeed.ic.IT62u1P7wN.jpg
9 KASIM AZERBAYCAN BAYRAK GÜNÜ ALINAN BU ZAFER'de

Ermenistan Başkanı:
"Değerli yurttaşlar, kız kardeşler ve kardeşler. Benim ve hepimiz için zor bir karar verdim. Rusya ve Azerbaycan cumhurbaşkanları ile savaşın bitmesi için anlaşma imzaladım."

şeklindeki açıklamasından sonra

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev:
"Karabağ'a hem Türk hem de Rus barış gücü konuşlanacak." ve "Rus askeri anlaşma gereği Dağlık Karabağ'da 5 yıl süreyle kalacak." şeklinde açıklamalarda bulunarak anlaşmanın ilk detaylarını verdi.

ANLAŞMA MADDELERİ
1) Ermenistan işgal altında tuttuğu 7 rayonun 5'inden hemen, 2'sinden 15 gün içinde çekilecek.
2) Azerbaycan kurtardığı bölgelerden geri çekilmeyecek ancak operasyonu durduracak.
3) Ermenistan'dan Karabağ'a ve Azerbaycan'dan Nahcivan'a toplam iki koridor oluşturulacak.

*Bu madde yıllar öncesinden Atatürk'ün kendi parası ile neden Nahcivan'ı alarak Azerbaycan'a bağlı bir devlet konumuna getirmesindeki amaç anlaşılıyor. Türkiye'ye orada söz hakkı vermek. Bu süreçte Ermenistan Nahcivan'a belli başlı saldırı gerçekleştiremedi. Çünkü Türkiye'nin karayolu ile Nahcivan üzerinden girmesini göze alamadı. Aynı şekilde şimdi Nahcivan ile Azerbaycan arasında koridor açılması Türkiye'nin kardeş devlet Azerbaycan arasında koridor açılması anlamına geliyor. Bu Türk birliği açısından büyük bir zaferdir.
4) Bölgeye Rus-Türk barış gücü konuşlanacak.

daha sonraki gelişmelerde Paşinyan bir canlı yayında:
"Şunu anlayın ki Azerbaycan ordusuna ve NATO ikinci büyük ordusu olan Türk ordusuna karşı savaştık."
Bu anlaşma şartları ve açıklamaların ardından Ermenistan hükümet binasını eylemciler bastı. Paşinyan'ın kaçtığı belirtiliyor.

Bu anlaşmalar sonucu dahi Bakü'ye füze saldırısı olduğu ve Azerbaycan'ın 2 füzeyi imha ettiği konusunda iddialar var.

Önsezi: Gelişmeleri takip etmenizi öneririm. Bu Türkiye'nin gelecek temel olaylarından biridir. Avrupa'nın Türklere baskısı her geçen gün artarken ve ABD seçimleri sonrası Biden yaptırımları kendini yıllarca gösterdikten sonra önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin ne kadar batılaşmaya çalışsa da yüzünü Asya'ya döneceğini tahmin ediyorum. Kenara not edin. Türkler yok edilmedikçe başa kim gelirse kim çalarsa kim satarsa satsın sonunda Türk birliğine dönmek zorundadır. Turgut Özal hükümetinin son zamanları aklıma geliyor.

Siyasi Görüş: 2020 Türkiye'sinde siyasi görüşüm yok. Buna dayanarak yorum ve önsezi yapmıyorum. Türk tarihi ve diğer ülkelerin Türkler üzerindeki yüzyıllık planları açık nettir. HOİ 4 oynayan bilgisayar oyunu delisi arkadaşlar bile bunu çok basit anlayabilir. Başa kim geçerse geçsin kime çalışırsa çalışsın en sonunda yüzünü yine Asya'ya dönmek zorundadır. Amaçlar değişmedikçe tarih tekrar eder.
 
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar