Neler yeni

Yeni HTTrack Website Copier Nedir? (1 Viewer)

Psikopat 

Veni Vidi Vici ∞
majorrr
Mesajlar
513
Credits
1,372
HTTrack Website Copier, site klonlama yapan bir programdır. HTTrack sayesinde istediğiniz, beğendiğiniz, istediğiniz bir sitenin “birebir” tema dosyalarına sahip olabilirsiniz. HTTrack klonlanan sitenin sadece “HTML Dökümünü” sizlere verir. O HTML döküman sayesinde istediğiniz alanları kod editörünüz ile düzenleyebilirsiniz.

HTTrack Website Copier Nasıl Kullanılır?

Öncelike HTTrack Website Copier programını bilgisayarımıza indirmek için https://www.httrack.com/ tıklıyoruz. Program kurulumu başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra HTTrack Website Copier programımızı çalıştırıyoruz.

HTTrack Website Copier programını açtıktan sonra karşımıza çıkan ekranda “Next” butonuna tıklıyoruz.

Bu adımda ise; Proje adını ve klon sitenin HTML dökümanlarının nereye kaydedileceğini belirliyoruz ve Next diyoruz.

Şimdi ise Yansı Modu adımına geldik. Bu adımda ise klonlanacak site için bir “Eylem” belirliyoruz. Biz doğrudan “Web sitelerini indir” eylemini seçerek o sitenin doğrudan klonunu alacağız. Hemen aşağısında ki “Web Adresleri” kutucuğuna klonlayacağımız sitenin URL’sini yazıyoruz ve ardından “Next” diyoruz.

Klon işlemine başlaması için son adım olarak “Finish” diyoruz ve klon işlemi başlıyor.

İndirdiğiniz web site klon dosyasını çeşitli kod düzenleme programı ile düzenleyip kendinize özgü yazılar ve resimler ekleyerek sitenizi yapabilirsiniz. Ancak klonladığınız siteye benzememesi gerekiyor bu yasal bir suçtur. Ayrıca HTTrack Website Copier, Klonlamadan dolayı oluşacak olumsuz sorunlardan sorumlu değilim.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar