Neler yeni

Yeni Sosyal Mühendislik Ve Aldatma Sanatı (1 Viewer)

RedSamuray

Multi Millionaire Of Gold Empire
uzmannnnn
Mesajlar
238
Credits
2,529
Merhaba Değerli İmhaTimi Üyeleri Ben Red Samuray Bugün Sizlere Sosyal Mühendislik Ve Aldatma Sanatını Anlatacağım




Revealed content
Sosyal mühendislik nedir?

Sosyal mühendislik, insanları aldatma sanatıdır. Sosyalmühendislik siber suçluların kirli ellerini paranıza
bulaştırmak için kullandığı popüler bir araçtır.Günümüzün kar odaklı dünyasında, sibersuçlular artık sadece kötü şöhretin değil,aynı zamanda paranızın da peşindeler.En hızlı yayılan kötü amaçlı yazılımlardan daha kötü olan sosyal mühendislik tehditlerinden korunmak daha da zordur.
Neden mi? Çünkü yalnızca sisteminizi değil,sizi de hedef alırlar.
Kendinizi bu tehditlere karşı korumanın en etkili yolu, bilgi sahibi olmaktır. Nelere karşı tetikte olacağınızı, nelerden kaçınacağınızı ve nelere dikkat edeceğinizi bilin.

Eski bilgisayar korsanı Kevin Mitnick’in popüler hale getirdiği sosyalmühendislik terimi, insanları istemedikleri bir şeyler yapmaya ya da gizli bilgilerini vermeye kandırma eylemidir.(ALDATMA SANATI)


Önemli haber kötü haber olabilir.

Doğal felaketler ya da uzun süredir beklenen ürün ya da hizmet lansmanları gibi üzerinde çok sayıda insanın konuştuğu konular daima insanların ilgisini çeker. Ve çalışır durumda bir sistemi ve İnternet erişimi
olanlar, doğal olarak bu dalgayı yakalamak için web’de gezinirler. Onları bekleyen siber suçluların o yalanı tuzak olarak kullandıklarını pek bilmezler ya da önemsemezler.
GÖRDÜKLERINIZ: Karşı koyması zor video ya da fotoğraf bağlantıları olan sosyal medya paylaşımları
GÖRMEDIKLERINIZ: Önemli bir olay hayranların ilgisini çektiğinde, siber suçlular kötü amaçlı siteler olarak da bilinen tuzakları hazırlama konusunda hiç vakit kaybetmez. Genellikle kötü amaçlı yazılımlarla dolu bu siteler,
sisteminize otomatik olarak büyük zararlar verebilir. Bazıları sizi anketlere,bazıları ise reklamlara yönlendirir ama asla söz verdikleri şeyi sunmazlar.
DIKKAT ETMENIZ GEREKENLER: Sahte haber sitelerine ya da sayfalarına yönlendiren kötü amaçlı bağlantılar.

SIBER SUÇLULARIN YARARLANDIKLARI ÇOK KONUŞULAN OLAYLAR.
DOĞAL FELAKETLER

Japonya’da 11 Mart tarihinde gerçekleşen tsunami felaketinden dakikalar sonra, sahte virüsten koruma yazılımlarını barındıran sahte haber siteleri, bu yazılımları en güncel haberleri arayan kullanıcıların sistemlerine bulaştırdı.sfcm a

ÜRÜN YA DA HIZMET LANSMANLARI
Sahte bir ücretsiz iPad promosyonu, kurbanları e-postayla kişisel bilgilerini vermeleri için kandırdı.

Ünlülerle ilgili haberler, elbette diğer haberlerden daha çok ilgi çeker. Çoğunlukla hayranlar ve takipçiler olmak üzere, çok daha geniş kitlelere hitap ederler ve basının da ilgisini çekerler. Okunma savaşında, medya kuruluşları halkın ilgisini çekmek için genellikle sansasyonel ve abartılıhaberlere güvenmek zorundadır. Başlık ne kadar inanılmaz olursa,o kadar çok sayıda okuyucu haberi okumak için toplanır.
GÖRDÜKLERINIZ: Tıklandığında daha da inanılmaz ve skandalaçıklamalar vaadinde bulunan, ilgi çekici başlıklara sahip haberbağlantıları
GÖRMEDIKLERINIZ: Diğer önemli haberler gibi, bu bağlantılargenellikle söz konusu ünlü ile ilgili basındaki yalan haberlerden faydalanacak şekilde, özel olarak tasarlanmış kötü amaçlı sitelere yönlendirir.
Birçok dolandırıcılık numarasına benzer şekilde, bu sitelerde kötü amaçlı yazılımlar bulunur ya da kurbanlar anket ya da reklam sitelerine yönlendirilir.
DIKKAT ETMENIZ GEREKENLER: İlgili video ya da fotoğraflara bağlantıların
olduğu, inanılmaz haber başlıkları.


Arkadaşlarınızı yakında,düşmanlarınızı uzakta tutun.
Milyonlarca insan her gün en sevdikleri sosyal ağ sitelerine hücum eder. Bu nedenle, sosyal medya platformlarının belirli özellikleri kullanan bir yanlış yönlendirme biçimi olan sosyal ağ sahteciliğinin yaygınlaşması
şaşırtıcı değildir.
GÖRDÜKLERINIZ: Kopyalanıp tarayıcı adres çubuklarına yapıştırılması gereken şüpheli kodlar ya da indirilip sistemlere yüklenmesi gereken uygulamalarla birlikte gelen, sınırlı bir süre kullanılabilen, yeni sosyal
medya özelliklerinin tanıtıldığı paylaşımlar
GÖRMEDIKLERINIZ: Bu şüpheli kodlar ya da uygulamalar genellikle hesapları ele geçirecek, kişisel bilgileri çalacak ya da hesaplara bulaşarak yayılacak şekilde uyarlanmış kötü amaçlı sayfalara yönlendirilir.
DIKKAT ETMENIZ GEREKENLER: Özellik ya da uygulama yükleme sitelerine yönlendiren şüpheli bağlantılar.

Siber sahtekarlar teslim olmanız için sizi daima korkutmaya çalışacaktır.
Korku harika bir motivasyon kaynağıdır ve siber suçlular bile bunu bilir. İşte bu nedenle, isteklerine boyun eğmenizi (kişisel bilgilerinizi ya da zorkazandığınız paraları vermenizi) sağlamak için tehditler ve panik yaratan bir dil kullanırlar.
GÖRDÜKLERINIZ: Genellikle sistem ya da finansal güvenlikle ilgili olarak hemen bir işlem yapılmasını (bir ek görüntüleme, uygulama satın alma, çevrimiçi ödeme yapma) gerektiren, acil uyarılar görüntüsünde şüpheli e-posta
GÖRMEDIKLERINIZ: Bu tehditler sırtınıza bir silah dayayıp paranızı ve diğer değerli şeylerinizi almaya çalışan kötü adamlara benzetilebilir.Taktikleri ne kadar korkutucu olursa olsun, siz teslim olmadıkça, normal şartlarda çok büyük bir zarara yol açmazlar.
DIKKAT ETMENIZ GEREKENLER: Sizden bir şeyler yapmanızı isteyen ve aksi takdirde, sonuçlarına katlanacağınız tehdidinde bulunan korkutucu e-posta konu başlıkları ve içeriği.
Konuyu Görebilmek İçin Beğenip Yorum Yapmalısınız
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar